Dél-Európát hódítják a fővárosi startupok

A 4YFN kiállításon, a barcelonai Mobile World Congress kísérőrendezvényén mutatkozik be öt kiemelkedő fővárosi startup 2019. február 25-27. között. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) delegációja és a 8. Be Smart verseny nyertesei, a Mindtech, az Enduraid, a Beachegg, a TMRW Life és a Parkl első alkalommal, önálló magyar standon jelennek meg Európa második legnagyobb startup fesztiválján.

A BVK 2015 óta immár a 33. fővárosi startup delegációt mutatja be külföldön Budapest városdiplomáciai kapcsolatrendszerét felhasználva. E megjelenést Magyarország Barcelonai Főkonzulátusával együttműködésben, Budapest Főváros és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával valósítja meg a Közalapítvány.

Budapest tavaly elnyerte az unióban megszerezhető legrangosabb elismerést, a Startup Europe díjat a Tarlós István vezette közigazgatás lett a startupok számára legjobb közigazgatás kategóriában. Az utóbbi időben minden üzleti innovációval és technológiával foglalkozó város értékelő listán előkelő helyen szerepel. Egy friss brit elemzés szerint Budapest Európában a legjobb város a startup vállalkozások indításához.

sdr

A stand ünnepélyes megnyitóján Dr. Solymár Károly az Innovációs és Technológiai Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára elmondta, hogy a magyar delegáció részvétele azért is kiemelkedő jelentőségű, mivel csak ezen a kiállításon mintegy 20 ezer ember vesz részt, az MWC látogatóinak száma pedig meghaladja a százezret. Az öt startup Barcelonában az egész világnak megmutathatja fejlesztését, amiből később konkrét, értékesíthető termék lehet. Minden feltétel adott ahhoz, hogy találkozzanak későbbi befektetőikkel, vagy akár vásárlóikkal – mondta. Magyarországnak minden lehetőséget meg kell ragadnia ahhoz, hogy megmutassa, valóban a legjobbak között van az IKT területen, a startup cégekkel is.​

A hazai vállalkozások egyre versenyképesebbek a nemzetközi piacokon a színvonalas oktatásnak és a folyamatos innovációnak köszönhetően.  A 4YFN kiállítás magyar standjának célja, hogy a kiemelkedő startupjaink számára lehetőséget adjon fejlesztéseik, ötleteik bemutatására, és támogassa további fejlődésüket – hangsúlyozta György László elsőbeosztott, Magyarország Barcelonai Főkonzulátusának képviseletében a stand ünnepélyes megnyitóján.

sdr

A Főváros és BVK munkája elismerésének tekintjük, hogy a 4YFN szervezői felkértek minket a kiállításon való részvételre. Számos startup sikersztori született már a kapcsolatépítési munkánknak köszönhetően, bízom benne, hogy ezen az új helyszínen való megjelenés is komoly eredményeket hoz majd – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

A kiállítás napjaira több üzleti találkozót szerveztünk a vásáron részt vevő magyar cégek számára, bízunk benne, hogy ezzel hozzájárulhatunk spanyolországi sikereikhez – mondta Udvaros Kitti, külgazdasági attasé.

Be Smart nyertesek a 4YFN kiállításon

cof

Bayer Péter, a Beachegg projekt menedzsere: A fejlesztésünkkel a strandolás élményét szeretnénk felhőtlenné tenni. Az öt védelmi funkcióval ellátott Beacheggnek köszönhetően a strandolók értéktárgyai biztonságban vannak. A spanyol piac az erős turizmusnak és a 3000 strandnak köszönhetően komoly lehetőséget jelent számunkra,

Kindl Gábor, az Enduraid alapítja: Rendszeres testmozgás nélkül nincs egészséges élet, a sport azonban szükségessé teszi az elhasznált erőforrások visszapótlását. Mi a visszapótlás rendkívül komplex tudományát szeretnénk közelebb vinni az emberekhez azért, hogy még több örömet találjanak a sportban, az edzésben és a versenyeken. A kiállítás egyrészt segít pozícionálni magunkat az európai startup ökoszisztémában, másrészt alkalmunk nyílik felmérni a piaci trendeket, tendenciákat és a felhasználói   igényeket.

Magyar Balázs, a Parkl üzletfejlesztési vezetője: A digitális parkolás és e-mobilitás területén létrehozott fejlesztéseinkkel hatékonyabb és kényelmesebb ügyfélélményt szeretnénk biztosítani a felhasználóink számára, továbbá célunk a városokat élhetőbbé tenni, a dugók és a szénmonoxid kibocsájtás csökkentésével.

Králik Tamás, a Mindtech CEO-ja: A Spectrainer egy olyan agy-számítógép kapcsolaton alapuló mobilalkalmazás, amely segít az orvosok és a fejlesztő pedagógusok számára, hogy beleláthassanak a figyelemzavaros és autista páciensek fejébe. Segítségével objektíven nyomon követhető a páciensek figyelmi szintjének változása, és személyre szabhatók a fejlesztő gyakorlatok. A 4YFN kiállításon való megjelenés jó alkalmat biztosít ahhoz, hogy a hamarosan piacra kerülő alkalmazásunkhoz külföldi partnereket találjunk.

Palicz Péter, a TMRW Life értékesítési igazgatója: A TMRW-nek az a célja, hogy a digitális szállodai vendégélményeket bármilyen szállásadó partner számára elérhetővé tegye. A barcelonai kiállításon való részvétel fontos számunkra, mivel a spanyol piac az egyik legjobban teljesítő turisztikai piac Európában. Az okos szállodai szolgáltatásunk Malagában és Barcelonában már elérhető, és szeretnénk tovább terjeszkedni.

Posted in Aktualitásaink, Be Smart versenyek, Főoldalra and tagged , , , , , , , , .