Kedvezményesen ad bérbe üzlethelyiségeket a XVIII. és a XXI. kerület önkormányzat

Kedvezményesen ad bérbe üzlethelyiségeket a XVIII. és a XXI. kerület önkormányzat

 

Budapest, 2014. augusztus 27., szerda (MTI) – Az üres üzletek kirakatainak esztétikai rendezésére és innovatív kedvezményes hasznosítására pályázatot írt ki a Pestszentlőrinc-Pestszentimre és Csepel önkormányzata – közölte a közreműködő Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK).

 

A közlemény szerint a kedvezményes konstrukció keretében az üzletek felújítási és használati költségeit, valamint a végezni kívánt tevékenység gyakorlásához szükséges ráfordítást beszámítják a bérleti díjba. A nyertes vállalkozások az elvégzett felújítások költségét 3-5 éves időtartamra kötött szerződés keretében lakhatják le.

A Rögtön jövök című pályázat lényege, hogy a rendezetlen portálokkal most csupán városképet rontó helyiségek újra funkcionálisan működjenek – írja a közlemény.

A kerületi önkormányzatok tulajdonában lévő utcai vagy udvari bejáratú, földszinti, üresen álló, de hasznosítható helyiségekre 2014. szeptember 15-ig  mikro- kis- és középvállalkozások egyaránt pályázhatnak. A jelentkezésnek nem feltétele, hogy a cég székhelye az adott kerületekben legyen.

A további részleteket tartalmazó pályázati kiírás megtalálható az önkormányzatok, a BVK és a program hivatalos honlapján.

 

 

bbri \ gte

 

MTI 2014. augusztus 27., szerda 12:47

Posted in Sajtóközlemények and tagged , , .