A Kruz Bike Company célja a környezetbarát kerékpáros kultúra elterjesztése, ezzel hozzájárulva egy élhetőbb Budapest megszületéséhez.

“Azért indultunk el a BVK Smart Budapest Ötletversenyén, mert célunk a környezetbarát kerékpáros kultúra elterjesztése ezzel hozzájárulva egy élhetőbb Budapest megszületéséhez.” Az utóbbi években egyre népszerűbbek az alternatív közlekedési megoldások a fővárosban, a kerékpáros mobilitás pedig 2021. júniusában a Magyar Kerékpárosklub közleménye alapján rekordott döntött.

A Kruz Bike Company egy néhány éve Budapesten működő innovatív kerékpárépítő vállalat, amely egyrészt magánszemélyek számára egyedi és kézzel készült kerékpárokat készít kifejezetten a budapesti közlekedésre optimalizálva. A vállalat továbbá cégek és intézmények számára is épít a szervezet arculatához illő kerékpárflottákat, segítve a munkavállalói és partneri mobilitást. Számos modellünk között mindenki megtalálja a számára megfelelőt, legyen az férfi, női, fixie, holland típusú vagy akár elektromos kerékpár.

“A kerékpáros kultúra fejlesztése Budapesten számunkra küldetés, hiszen kerékpározni nem csupán élvezetes, de jó hatással van az emberek fizikai és mentális egészségére. A biciklivel közlekedés sokkal helytakarékosabb, mint az autózás, hiszen a kevesebb autóút helyett a keskenyebb bicikliutak mellé sokkal több parkosított terület fér el.” A Forbes által idézett kutatók szerint az adófizetők kb. 20 Ft-ot takarítanak meg minden egyes autó helyett biciklivel megtett kilométerrel így elkerülve a kapcsolódó lég- és zajszennyezést, baleseteket, torlódásokat és a közlekedési infrastruktúra erodálását.

“A Kruz Bike Company célja a kezdetektől, hogy biciklik és kerékpárflották gyártásával elősegítse a fővárosi és magyarországi biciklis közlekedési kultúra előmozdítását és zászlóshajója legyen a környezetbarát mobilitás fejlődésének egy élhetőbb Budapestért.”