Galambos Gáborné Zsuzsa több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkező kozmetikusként 2011-ben Angliában vállalt munkát, ahol lehetősége nyílt szakmai tudását bővíteni. A külföldön szerzett ismereteit itthon kamatoztatja, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány mikrohitele segítségével kozmetikai nagykereskedést nyitott, mely 100%-os tisztaságú aromaterápiás olajokat árusít.

IMG_8706

„Egy évet töltöttem külföldön, eleinte alkalmazottként dolgoztam, később, mint önálló vállalkozó. Hazatérve úgy döntöttem, behozom az Angliában tanult kozmetikai gyakorlatot, és növényi alapú olajokkal fogok foglalkozni. A termékeket az angliai Professional Beauty Systemtől szándékoztam beszerezni”- mondta Zsuzsa, aki tervei megvalósításához megalapította cégét, a London Beauty Studio Kft.-t.

Az árukészlet vásárlásához az üzletasszonynak nagyobb pénzösszegre volt szüksége. „A hitelfelvétel kapcsán tájékozódva láttam, hogy a pénzintézetekben nagyon magasak a kamatok. A BVK mikrohitelét a könyvelő ajánlotta, kedvezőnek találtuk a kamatot és a feltételeket, azt pedig különösen méltányosnak, hogy egy évig nem kellett megkezdeni a törlesztést – magyarázta Zsuzsa, aki a hitelfelvétel folyamatával is elégedett volt: „Nagyon tetszett a közalapítvány rugalmassága, ha problémánk akadt, a munkatársak mindig ajánlottak jó megoldásokat, maximális segítőkészséget tapasztaltunk”.

IMG_8713

A vállalkozás 2,5 millió forintnyi hitelt vett fel forgóeszköz finanszírozásra. Az árukészlet megvásárlása után Zsuzsa és üzlettársa, Mink Márti népszerűsíteni kezdték termékeiket, szakvásárokba jártak, kapcsolatrendszert, adatbázist építettek. Hamarosan kiderült, hogy a kozmetikai szakembereknek tartott oktatáshoz, és az áruk tárolásához nagyobb helyre van szükség. A két üzletasszony pályázat útján elnyert egy üzlethelyiséget, amit felújítottak, és idén tavasszal megnyitották a belvárosban a London Beauty stúdiót, ahol kozmetikusoknak, manikűrösöknek, pedikűrösöknek és masszőröknek tartanak továbbképzéseket.

„Az aromaterápia az öngyógyítás és a szépségápolás legtermészetesebb módja. Magolajokból készült bázisolajokkal, kevert olajokkal és növényekből lepárlás útján kinyert esszenciákkal dolgozunk. Az aromaterápia az illóolajokon alapszik, amiket a bázisolajokba keverve hígítunk”- magyarázta az üzletasszony, hozzátéve, hogy bár a cég kiskereskedelemmel nem foglalkozik, a későbbiekben szeretnék a lakosság körében népszerűsíteni az illóolajokat egy kampány keretében. A cég jelenleg a külpiacra lépés előkészítésén dolgozik, emellett a termékek webáruházban való forgalmazását is tervezi.

A BVK a 2016 januárjában induló Budapest Mikrohitel Programja keretében kedvezményes kamatozású hiteleket kínál azoknak a Magyarországon bejegyzett budapesti, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozásoknak, melyeknél az előző éves nettó árbevétel nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot), valamint alkalmazottainak száma a 10 főt.