A Rollin Technologies Kft. olyan  töltő és dokkoló állomásokat fejleszt és gyárt, melynek segítségével az e-roller megosztó rendszerek hatékonyabban tudnak működni.

Az új közlekedést támogató eszköz hozzájárulhat a gyakran “szétdobált” e-rollerek rendezett tárolásához és költséghatékony működéséhez, melyek szabályozását a hamarosan életbe lépő KRESZ módosítás is erősíti majd.

Úgy vélték, hogy „a budapesti piacra lépéshez, a BVK Smart Budapest Ötletverseny megfelelő alapot nyújthat” emiatt jelentkeztek versenyünkre. Céljuk első ütemben a magyarországi mikromobilitást javítani és egy fenntarthatóbb, valóban okos városba illő e-roller megosztást létre hozni.

Az MVM Edison startup versenyen elért első helyezésük után az MVM csoport saját alapja, a Smart Future Labs Zrt. már befektetőként is jelen van a Rollin életében.

A Rollin dokkoló és töltőpontok kiépítésével az e-roller megosztó rendszerek működését lehet hatékonyabbá tenni. Minél szélesebb körben elfogadott és minél többen használják ezeket a mikromobilitási eszközöket, annál nagyobb hatásfokkal tudjuk csökkenteni a belvárosi autós forgalmat, ami városokban égető problémát jelent.

A Rollin indukciós dokkoló és töltőállomásai esetén a fő  célcsoportot a városi felhasználás szereplői, mint önkormányzatok, e-roller szolgáltatók és az állami fenntartású szervezetek mint a MÁV, Volán és BKK jelentik.