„Álláshely – Lehetőséget mindenkinek” címmel rendez KKV állásbörzét 2016. május 25-26-án a Bálna Budapest Rendezvényközpontban a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK), a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) és Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH). Kiss Zoltán, a BKIK elnöke, Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke és Dr. György István Fővárosi kormánymegbízott kedden tartott erről sajtótájékoztatót.

Szalai_Piroska_Kiss_Zoltán_György_István_720

Az idén második alkalommal megrendezendő KKV állásbörzén ingyenesen mutathatják be álláslehetőségeiket a kis-és középvállalkozások. Az álláskeresőket a konkrét ajánlatokon túl tanácsadással és a személyes találkozás lehetőségével várják, az allashely.hu állásportálon pedig egész évben böngészhetnek az ajánlatok között.

Dr. Kiss Zoltán, a BKIK elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy ez az egyedülálló kezdeményezés kedvező lehetőséget jelent mind a budapesti kkv szektor, mind az álláskeresők számára. A tavalyi rendezvényre kb. 10 ezer érdeklődő, potenciális munkavállaló látogatott el, és több száz vállalkozás, közel 5000 nyitott pozícióval képviseltette magát.

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a BVK, mint a Budapest Fővárosi Közgyűlés egyetlen vállalkozásfejlesztési céllal létrehozott szervezete már tavaly is örömmel fogadta a BKIK felkérését a rendezvény szervezésében való részvételre.

„Kiemelt figyelmet kell fordítani a kkv-k-ra, mivel a versenyszférabeli foglalkoztatás háromnegyede a kkv-k-ban jelenik meg, ez magasabb, mint az európai uniós átlag”- hangsúlyozta az elnök asszony, aki a főváros kiemelt szerepének kapcsán rámutatott Budapesten él minden 5. magyar foglalkoztatott, a fővárosban dolgozik minden 4. magyar alkalmazott és budapesti KKV ad munkát minden 8. magyar munkavállalónak. Kiemelte, hogy tavaly a fővárosiak közül 793 ezer fő dolgozott, a főváros foglalkoztatási rátája 69,2 százalék volt. Ahogy hazánkban, úgy Budapesten is öt év óta folyamatosan javulnak a foglalkoztatási mutatók: 92 ezerrel többen dolgoztak Budapesten 2015-ben, mint öt évvel korábban. „Fontos szerepet játszottak az inaktív munkavállalók arányának csökkentésében az olyan innovatív programok, mint a munkahelyvédelmi akció, melynek keretein belül országosan közel 900 ezer ember után vesznek igénybe járulékkedvezményt a munkaadók” – mondta Szalai Piroska.

Dr. György István kormánymegbízott elmondta, hogy Budapest Főváros Kormányhivatala hazai és európai uniós forrásból több mint másfél milliárd forintot fordít az olyan, a foglalkoztatás növekedését elősegítő programokra, mint például az álláskeresők vállalkozóvá válását közvetlenül támogató program. A kormánymegbízott reményét fejezte, hogy a Bálnában megtartandó állásbörze jó alkalmat teremt arra, hogy a munkavállalók a munkaadókkal találkozhassanak, és eredményesen vissza tudjanak térni a munka világába.

A KKV állásbörzére való regisztrációhoz kérjük, kattintson ide!