A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) harmadik alkalommal rendezett Startup Budapest Fórumot 2018.03.28-án a Bálnában, a Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozat részeként. A rendezvényen vették át okleveleiket a BVK 7. Be Smart startup és a magyar V4 elnökség hivatalos szakmai programjának részeként rendezett V4 EYES 2.0 versenyeinek nyertesei.

A 7. Be Smart nyertesek Lisszabonban, Madridban és a think.BDPST-en mutatkozhatnak be. A V4 EYES nyertesek a V4 országok fővárosaiban építhetnek kapcsolatokat és megismerhetik a helyi startup ökoszisztémát.

A legutóbbi Eurostat felmérés szerint hazánk a 3. helyen áll a gyors növekedésű vállalkozások arányát tekintve az unióban, egyre nő a komoly eredményeket felmutató startupok száma. A közép-magyarországi régió a 2016-os foglalkoztatás növekedési adatok alapján a 7. helyen áll – Szalai Piroska, BVK kuratóriumi elnök.

„Budapest vezetésének célja, hogy minél több ihletet és inspirációt nyújtson azon vállalkozó kedvű fiatalok számára, akik itt tanulnak, élnek, és itt képzelik el a jövőjüket. Arra törekszünk, hogy fővárosunk Közép-Európa innovációs központjává váljon” – Dr. Szeneczey Balázs, főpolgármester-helyettes.

„A magyar V4 elnökség alatt célunk hozzájárulni ahhoz, hogy térségünk európai fókusszal, de egyben határozattan képviselt regionális célok támogatása mellett, a digitális korszakra kész, és globális léptékben is versenyképes Közép-Európaként erősödhessen tovább” – Varju Krisztina, miniszteri biztos.

Forrás: Piac&Profit