A think.BDPST Start-up Expón mutatkozhatnak be a magyar és a szlovák Be Smart nyertesek

2019. február 5-én lezajlott a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vezetése alatt álló Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Program EYES projektjében szlovák és magyar intézmények konzorciuma által speciálisan szlovák és magyar startupok részére szervezett verseny.

A zsűri 3 magyar és 3 szlovák startupok választott ki, akik kiállítói lehetőséget kapnak az április 4-én a Bálnában megrendezésre kerülő Budapest Startup Fórumon, amely a think.BDPST kísérő rendezvénye, valamint kiállíthat és részt vehet versenyzőként a nemzetközi think.BDPST Start-up Expon.

A Budapest Starup Fórumon és a Startup Expón bemutatkozó szlovák és magyar startupok:

Az Agrobotix – Agrocircle fejlesztése egy robotikus rendszer, mely termőföldeken dolgozik, minimális emberi beavatkozással. A gazdaságban szükséges teendők 95%-át robot végzi, az egész rendszer 100% tiszta és zöld technológiára épül, zéró emisszióval. A technológia napelemmel működik és képes nedvességet lecsapolni a levegőből, használatával a termőföld visszanyeri az megújuló képességét.

A Cantwaiter mobil applikációjával megreformálja a vendéglátóipart, segítségével a vendéglátóhelyek hatékonyabbá tudják tenni az asztalszervizt, ezzel időt és pénzt spórolva egy munkaerő hiánnyal küszködő piacon. Jelenleg az app első verziója érhető el, de a startup fontosnak tartja, hogy a partnerei visszajelzései alapján folyamatosan fejlessze termékét, és meghódítsa a nemzetközi piacokat.

Az Eyerim egy egyszerűen használható, márkás designer szemüvegeket áruló webáruház, amelynek célja, hogy a vásárlók mindent egy helyen megtaláljanak az olyan örök kedvencektől, mint egy Ray-Ban, a független gyártók kézzel készített kollekcióig, funkcionális sporthoz használt kereteken át az extravagáns designer darabokig. A cég 12 országban értékesít, jövőbeni tervei között egy saját márkás designer szemüveg kialakítása szerepel.

A Blue Colibri egy modern belső kommunikációs mobil platform, amely elősegíti a vállalatok számára, hogy elkötelezettebbé tegyék a munkavállalóikat. A platform megoldást nyújt a számítógépes munkaállomással és/vagy email címmel nem rendelkező, különböző helyen dolgozó kollégák azonnali elérésére és visszajelzések gyűjtésére. 

Az InstantPlace Magyarország első közösségi helyszín- és irodamegosztó portálja, melynek célja, hogy az óra- és napidíjas tárgyalók, workshop helyszínek, rendezvényterek, valamint közösségi irodák kínálatát elérhetővé, összehasonlíthatóvá és akár azonnal foglalhatóvá tegye a potenciális bérlők számára.  A szolgáltatás a bérlők számára ingyenes, a bérbeadók pedig jutalékos és fix havidíjas konstrukció közül választhatnak.

A Bes egy mobil fókuszú applikáció hosszú távú ingatlankiadásra és bérlésre. Mind a bérlő, mind a kiadó számára lefedi az egész folyamatot, a beköltözéstől a lakás menedzseléséig. Míg a jelenlegi applikációk a lakás hirdetésére koncentrálnak, a Bes egy kétoldali platform, mely elősegíti és felgyorsítja a kommunikációt és a menedzsmentet a bérlési folyamat egésze során.Note: The project is implemented with the support of the European Regional Development Fund. The information included in this publication does not necessarily reflect the official position of the EU.www.skhu.eu

Posted in Be Smart versenyek, Főoldalra, Sajtóközlemények and tagged , , , , , , , , , , .