Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

 

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványt (BVK) a Fővárosi Közgyűlés 1993-ban alapította azzal a céllal, hogy olyan szolgáltatásokkal álljon a vállalkozók rendelkezésére, amelyek igénybevétele segíthet a mindennapi boldogulásban, és a tisztes vállalkozói profit megszerzésében. 

BVK-weblogoAlapítva: 1993

Tevékenység: mikrohitelezés, vállalkozásfejlesztés

Web: www.bvk.hu

Emellett a BVK megalakítása óta azon is munkálkodik, hogy elősegítse a főváros gazdaságfejlesztésében érdekelt szereplők közötti együttműködést és koordinációt, erősítse a vállalkozói kultúra és szemlélet elterjedését.

Két évtizedes szakmai múlt

A közalapítvány több mint két évtizedes szakmai tapasztalatai birtokában alakította ki jelenlegi vállalkozásfejlesztési szolgáltatásait. Egyik fő tevékenysége induló és működő, életképes üzleti tervvel rendelkező mikro- és kisvállalkozások kedvezményes finanszírozása, mely kiváló
lehetőséget jelent a kézműveseknek, az arts and crafts szektorban működő mikro- és kisvállalkozásoknak, egyéni vállalkozóknak is.

Mikrohitel

Mikrohitel kisvállalkozásoknak

A finanszírozási programok közül évek óta a legnépszerűbb a mikrohitel, melyet olyan, magyarországi székhelyű vállalkozások igényelhetnek, melyeknél az előző éves nettó árbevétel nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot), valamint alkalmazottainak száma a kilenc főt. Önerő és plusz költségek (pl. hitelbírálati díj, folyósítási jutalék) nélkül vehető igénybe, ingatlanbiztosíték mellett. A mikrohitel gépek, berendezések, más beruházások finanszírozására, a már meglévő üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra bővítésére és/ vagy fejlesztésére, illetve a beruházáshoz kapcsolódóan vagy önállóan is forgóeszköz biztosítására vehető igénybe. A maximum tízmillió forintos hitelösszeg akár 10 éves futamidővel is törleszthető, rendkívül kedvező, évi 3,9 %-os állandó kamaton. A hitelkérelem összeállításához, a vállalkozás számára legmegfelelőbb konstrukció kiválasztásához a közalapítvány munkatársai konzultációs lehetőséget is biztosítanak a vállalkozók számára. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési közalapítvány szakmai műhelyek, vállalkozói képzések, kapcsolatépítő események révén további segítséget is tud nyújtani a kreatív vállalkozásoknak.

IE_Smart

Innovatív képzési rendszer

Legfrissebb fejlesztése egy olyan innovatív képzési rendszer, amely a jobb agyféltekés, kreatív, transzformatív üzleti tervezési módszerekre épül. A művészeti tevékenységek erőteljesebben igénylik a jobb agyfélteke használatát, és kutatások is bizonyították, hogy a kreatív iparban, a kézműves és iparművészeti szektorban dolgozók jobban tudják alkalmazni ezeket a módszereket, mint a hagyományosakat.

A kreatív ipar, benne az iparművész és kézműves szektor jelentősége napjainkban
folyamatosan felértékelődik gazdasági szempontból Magyarországon. A budapesti és a régióbeli vállalkozásoknak is kiemelt szerepe van az ágazaton belül. A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány azon nagyon kevés európai vállalkozásfejlesztési szervezetek egyike, amely a kreatív ipari, az arts and crafts vállalkozások szakmai fejlesztésén túl egy személyben mikrofinanszírozási lehetőséget is biztosítani tud számukra.Innokrafts


Budapest Enterprise Agency

Since: 1993

Activity: microfinancing, SME development

Web: www.bvk.hu

Budapest Enterprise Agency is one of the very few European SME developer organizations that can offer microfinancing opportunities as well as professional development to creative, arts and crafts enterprises.