Kisgyermekes szülőt foglalkoztat? Ne feledje el igénybe venni a havi 23.500 forintos adókedvezményt!

Akár évi 282 ezer forintnyi közterhet is megtakaríthat az a vállalkozás, amelyik kisgyermekes szülőt foglalkoztat. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) számítása szerint a munkáltatók mintegy 60 ezer érintett után nem érvényesítik az adókedvezményt, amelynek igénybevétele rendkívül egyszerű, mindössze egy igazolás kell hozzá. 

Kutatók, fejlesztők és kutatás-fejlesztési tevékenység utáni kedvezmény

A szociális hozzájárulási adóhoz kapcsolódóan a foglalkoztatóknak lehetőségük van arra, hogy bizonyos feltételek fennállása esetén adókedvezményeket érvényesítsenek munkavállalóik után. 2017. január 1-jei kezdettel 27 százalékról 22 százalékra csökkent a szociális hozzájárulás adó, és ehhez kacsolódóan változott a foglalkoztatottak után igénybe vehető kedvezmény mértéke is. 

Karrier Híd programban részt vevő esetében járó kedvezmény

2016. augusztus 1-jétől ismét lehetőség nyílt a Karrier Híd program megvalósítását célzó adókedvezmény igénybevételére. A Karrier Híd Program megvalósítása érdekében a megfelelő hatósági bizonyítvánnyal rendelkező munkavállalót foglalkoztató vállalkozás vagy szervezet a szociális hozzájárulási adóból adókedvezményt vehet igénybe.

Közfoglalkoztatás esetén igénybe vehető járulékkedvezmény

A közfoglalkoztatás célja, hogy a közfoglalkoztatott sikeresen vissza-, illetve bekerüljön az elsődleges munkaerő-piacra. A közfoglalkoztatók támogatást vehetnek igénybe annak érdekében, hogy átmeneti munkalehetőséget biztosítsanak azok számára, akiknek az önálló álláskeresése hosszú ideig eredménytelen, ill. akik rehabilitációs ellátásban részesülnek.