2020. december 15-én, a BVK szervezésében online térben került megrendezésre a 4. stakeholder meeting. A találkozó célja a stakeholderek felkészítése volt a második interregionális tematikus szemináriumra, amelyre 2020. december 16-án és 17-én délelőtt került sor.

A kedden megrendezett eseményt Ilyés Márton, a Budapesti Vállalkozási Közalapítvány elnöke nyitotta meg. A rövid köszöntő után a résztvevőkkel ismertette a BVK új tevékenységeit, majd mesélt az új mikrohitel-lehetőségekről is, melyeket a járványhelyzet kialakulásának következtében hoztak létre, azzal a céllal, hogy segítésg a mikrovállalkozásokat, beleértve a kézműveseket is.

Ezután Mészáros Alíz Mónika, az EU projektmenedzsere tájékoztatta a résztvevőket a CRAFTS CODE projekt jelenlegi helyzetéről, és felkérte őket, hogy a 2. nemzetközi tematikus szemináriumon való részvételre, hogy megismerjék a különböző országok jó gyakorlatait. Kihangsúlyozta a CRAFTS CODE projekt további lehetőségeit, a 2021-re (Kilkenny és Antwerpen rendezvényei) és 2022-re (budapesti rendezvény) tervezett tevékenységeket.

Ezt követően Matheidesz Réka bemutatta a WAMP nemzetközileg elismert márkáját, amelyet 2005-ben álmodott meg és hozott létre. A WAMP jelentése röviden Vasárnapi Művész Piac. Bővebben, egy dizájn vásár, ahol magyar tervezők mutatkoznak be saját tervezésű, kisszériás termékeikkel, legyen az ruha, ékszer, kiegészítő, lakberendezési tárgy, fotó vagy akár gasztronómiai finomság. Mindezek mellett a WAMP egy olyan közösségi hely is, ahol találkozhat egymással alkotó, vásárló, fiatal, családos, kreatív szakember és érdeklődő laikus. Kiemelte, hogy a közösségépítés az egyik sikertényező. Elmesélte, hogy kezdetben a nemzetközivé válás nem volt szándékuk, csupán a jó kapcsolataiknak köszönhetően sikerült érvényesülniük más országokban, mint például Ausztriában és Hollandiában.

A virtuális találkozó résztvevőinek az előadás végén lehetőségük volt kérdéseket feltenni az előadóknak, melynek köszönhetően átfogó képet kaptak arról, hogy mik a sikertényezők egy olyan jó gyakorlat kialakításában, amely fenntartható.

A befejező részben szó esett a SACHET nevű Interreg Közép-Európa projektről is, illetve a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara magyar projektpartnerétől megtudtuk, hogyan tudjuk egymást erősíteni és együttműködni a célcsoport elérése érdekében.