Határon átnyúló üzleteket építhetnek a magyar és a szlovák startupok

 

 width=

2019. április 4-én és 5-én két nagyszabású budapesti innovációs rendezvényen mutatkoztak be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vezetése alatt álló Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Program EYES projektjében szlovák és magyar intézmények konzorciuma által speciálisan szlovák és magyar startupok részére szervezett verseny nyertesei.

 width=
A rendezvényen készült fotók megtekintéséhez kattintson a képre!

A Közalapítvány a IV. Startup Budapest Fórumán és a think.BDPST kísérőrendezvényén, a Start-Up Expón biztosított kiállítási és pitchelési lehetőséget a hat nyertes számára.

A think.BDPST konferencia 2019-ben negyedik alkalommal került megrendezésre. A konferenciához kapcsolódóan a BVK minden évben szervezett kísérőrendezvényeket.  Idén először, olyan startupok mutatkozhattak be a think.BDPST Start-Up Expóján, akik nagyon jó példái a szlovák-magyar határon átnyúló együttműködésnek. Úgy gondolom, hogy az ilyen kapcsolatokat, nemcsak a kultúra, a sport és egyéb területeken, hanem a startupok világában is fontos építeni. A budapesti startup ökoszisztéma minden közeli város fejlődésére a hatással van. Az ökoszisztéma akkor tud erősödni, ha együttműködünk az olyan városokkal, melyek nyitottak a startupok és az üzleti innovációban aktív vállalkozások fejlesztése irányában. A versenyünkön olyan magyar és szlovák startupok nyertek, akik a másik ország piaca iránt is érdeklődnek, és szeretnének határokon átnyúló módon üzletet építeni. Reméljük, hogy a későbbiekben még több ilyen értékes csapatot fedezünk majd fel – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

 width=
A rendezvényen készült fotók megtekintéséhez kattintson a képre!

Mi most először mutatkoztunk be ilyen rendezvényeken, érdekes emberekkel találkoztunk, és jó kapcsolatot építettünk ki a többi startuppal. A Várkert Bazár és a Bálna nagyon impozáns helyszínek, mindkettő alkalmas arra, hogy a startupok megmutassák magukat. A BVK Be Smart versenyén és a rendezvényeken fejleszthettük az előadásmódunkat, gyakorolhattuk a pitchelést – mondta Papp György, a vendéglátóipart mobilapplikációjával megreformáló Cantwaiter CEO-ja.

A verseny utáni sajtómegjelenéseket mi is felhasználtuk a saját közösségi média felületeinken, a közvetlen környezetünkből elismerő visszajelzéseket kaptunk. A megjelenési lehetőség a két kiállításon nagyon jó kapcsolatépítési lehetőséget jelent, több befektetővel beszéltünk, hasonló startup vállalkozással is megismerkedtünk, reméljük, hogy ennek folyományaként el tudnak indulni egyeztetések. A Fórumon nagyon jó volt hallani, amikor Szalai Piroska arról beszélt, hogy Budapest milyen intenzíven jelen van világszinten az startup vérkeringésbe és milyen előkelő helyeket értünk el. Örülünk, hogy ennek a részesei lehetünk – mondta Faludi Nóra, az Instant Place, Magyarország első közösségi helyszín- és irodamegosztó portáljának CEO-ja.

 width=
A rendezvényen készült fotók megtekintéséhez kattintson a képre!

A versenyen való részvételünknek és a kiállítási lehetőségeknek elsősorban networking hozadéka van a számunkra, emellett a rendezvények jó lehetőséget jelentenek a pitchelés gyakorlására – mondta Türei Kálmán a BES vezetője. A startup egy mobil fókuszú applikációt fejleszt hosszú távú ingatlankiadásra és bérlésre.

A Budapest Nő konferencián, a Startup Budapest Fórumon és a Start-up Expón való bemutatkozás értékes kapcsolat- és brandépítési lehetőséget jelent számunkra.  Az ilyen rendezvényeken a befektetőktől a szoftverfejlesztőkig, a leendő ügyfeleinken át a különböző inkubátorházak, programok képviselőivel is megismerkedhetünk. A verseny legfőbb hozadéka számunkra, hogy az elmúlt két hónapban nagyon sok külső megkeresést kaptunk – mondta Fulai Viktória, a belső kommunikációs mobil platformot fejlesztő Blue Colibri CEO-ja.

 width=
A rendezvényen készült fotók megtekintéséhez kattintson a képre!

Az Antall József Tudásközpont által, negyedik alkalommal szervezett, a kutatás, az innováció és a jövő technológiái témában rendezett think.BDPST innovációs stratégiai konferencia idén az okos otthon, az okos megoldások, a digitalizáció témaköreit és az ehhez kapcsolódó kihívásokat helyezte fókuszba, elősegítve az együttműködési lehetőségeket és a párbeszédet a kormányzati, oktatási és az üzleti szektorok között. Az esemény fővédnökei: Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter. A think.BDPST fő célja, hogy Magyarország és a V4 országok számára Európa innovációs térképén helyet biztosítson. Ez esemény a Külgazdasági és Külügy Minisztériummal együttműködésben, és az International Visegrad Fund támogatásával valósult meg. Start-up Expo, a konferencia kísérő rendezvénye, egy startup kiállítás, ahol a startupperek, innovatorok és az érdeklődők találkozhattak és megoszthatták gondolataikat a fejlődés jövőbeli irányairól.

A program az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program határon átnyúló együttműködési program EYES projekt keretében zajlott.

Főtámogatók: 

 width=

Támogatók: 

 width= width=