A „Budapest Mindenkié” programban meghatározott környezetvédelmi célkitűzések, az ÚJ Budapest-politika térnyerése fókuszba helyezte a Főváros Klíma Stratégiájának felülvizsgálatát. A témában folytatott társadalmi egyeztetés eredményeképpen 2021 januárjában elkészült Budapest Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterve.

Az akciótervben foglalt irányelvek mentén, azokhoz illeszkedve a BVK speciális kamatkedvezmény prémiumot kínál azoknak a mikrovállalkozásoknak, amelyek tevékenységükkel hozzájárulnak a Főváros környezetvédelmi és fenntartható energiafelhasználási célkitűzéseinek megvalósításához.

A Klíma Stratégia Kamatkedvezmény Prémium kedvezményezettjei:

  olyan mikrovállalkozások, amelyek energetikai korszerűsítést hajtanak végre,

olyan mikrovállalkozások, amelyek fővárosi zöldfelület kialakításában vesznek részt,

olyan mikrovállalkozások, amelyek csapadékvíz-hasznosítási és -visszatartási projektekben vesznek részt,

olyan mikrovállalkozások, amelyek alternatív közlekedési eszköz értékesítésével és/vagy szervizelésével foglalkoznak (elektromos autó, bicikli).

A Budapest Mikrohitel Programban történő részvétel feltételeinek megfelelő zöld mikrovállalkozások a kedvezményes kamatozáson felül további 1% kamatkedvezményben részesülnek.

Finanszírozási termékeinkről a www.budapestmikrohitel.hu oldalon, valamint finanszírozási tanácsadóinktól érdeklődhet az alábbi telefonszámokon: +36-1/268-1800, +36-30/376-9384, +36-30/954-0882.