Kamatkedvezmények és Kamattámogatási Programok‏‏‎ ‎

‏‏‎

KAMATKEDVEZMÉNYEK

 

A BVK az alábbi kamatkedvezményeket biztosítja valamennyi, a Budapest Mikrohitel Programban részt vevő ügyfele részére, akik fizetési kötelezettségeik teljesítésével nem esnek 30 napot meghaladó késedelembe:

 

Termék megnevezése Kamatkedvezmény mértéke Kamatkedvezmény figyelembe vételével számított kedvezményes kamat mértéke
Beruházási hitel A futamidő első öt évében évi 2%, a futamidő második öt évében évi 1% A futamidő első öt évében évi 3.9%, a futamidő második öt évében évi 4.9%
Tartós forgóeszköz hitel A futamidő első két évében évi 2%, a futamidő harmadik évében évi 1% A futamidő első két évében évi 3.9%, a futamidő harmadik évében évi 4.9%
Visszatöltődő hitelkeret A futamidő első évében évi 2%, a futamidő második évében évi 1% A futamidő első évében évi 3.9%, a futamidő második évében évi 4.9%, a futamidő harmadik évében évi 5.9%
Start Budapest Mikrohitel A futamidő első öt évében évi 3.4%, a futamidő második öt évében évi 2.4% A futamidő első öt évében évi 2.5%, a futamidő második öt évében évi 3.5%
Restart Budapest Mikrohitel Évi 3.4% a futamidő teljes tartamára Évi 2.5% a futamidő teljes tartamára
Innostart Budapest Mikrohitel Évi 3.4% a futamidő teljes tartamára Évi 2.5% a futamidő teljes tartamára

 

IDŐSZAKOSAN MEGHIRDETETT KAMATKEDVEZMÉNY PRÉMIUMOK

 

A BVK időszakosan meghirdetett akciótervek keretében további kamatkedvezmény prémiumokat biztosít a Budapest Mikrohitel Programban résztvevő ügyfelei részére mindaddig, amíg az ügyfél fizetési kötelezettségeinek teljesítésével nem esik 30 (Harminc) napot meghaladó késedelembe.

 

Jelenleg érvényben lévő kamatkedvezmény prémiumok:

 

1.KIEMELT KAMATKEDVEZMÉNY A NAGYKÖRÚTI MIKROVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE

A Fővárosi Önkormányzat 2020 őszén indította el a Nagykörút megújítását célzó projektet, melynek legfontosabb célja a Nagykörúton található üzletek és szolgáltatások fejlesztése és a Körút elhanyagolt, kaotikus arculatának rendezése.

A nagykörúti üzlethelyiségek felmérésének folyamatát a BVK bonyolította le, és ennek során 480 vállalkozással került kapcsolatba.

A projekt sikeres megvalósításának egyik záloga a nagykörúti vállalkozások támogatása, revitalizációja.

Ennek érdekében a BVK speciális kamatkedvezmény prémiumot kínál azoknak a mikrovállalkozásoknak, akik tulajdonosként, vagy bérlőként egy nagykörúti üzlethelyiséget működtetnek, vagy a mikrohitel felhasználásával működtetni fognak. A Budapest Mikrohitel Programban történő részvétel feltételeinek megfelelő nagykörúti mikrovállalkozások a kedvezményes kamatozáson felül további 1% kamatkedvezményben részesülnek.

 

2.KIEMELT KAMATKEDVEZMÉNY KÉZMŰVES MIKROVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE

A Firenze önkormányzata által vezetett CRAFTS CODE Projekt vezetőségének egyetlen magyar tagja a BVK. A projekt célja a kézműves vállalkozások versenyképességének fejlesztése cégre szabott kreatív tevékenységek révén.

A projekt céljának megvalósulását a BVK a kézműves vállalkozások számára nyújtott speciális kamatkedvezmény prémiummal is segíteni kívánja. A CRAFTS CODE Kamatkedvezmény Prémium kedvezményezettjei olyan mikrovállalkozások, melyek kézzel, vagy kézi szerszámmal, egyedi eljárással, kisipari keretek között hoznak létre terméket (pl. textíliával folytatott tevékenység, szobrászat, művészetek, ékszerkészítés, divat iparág). A Budapest Mikrohitel Programban történő részvétel feltételeinek megfelelő kézműves mikrovállalkozások a kedvezményes kamatozáson felül további 1% kamatkedvezményben részesülnek.

 

3.KIEMELT KAMATKEDVEZMÉNY PRÉMIUM A ZÖLD MIKROVÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE

A “Budapest Mindenkié” programban meghatározott környezetvédelmi célkitűzések, az ÚJ Budapest-politika térnyerése fókuszba helyezte a Főváros Klíma Stratégiájának felülvizsgálatát. A témában folytatott társadalmi egyeztetés eredményeképpen 2021 januárjában elkészült Budapest Fenntartható Energia- és Klíma Akcióterve.

Az akciótervben foglalt irányelvek mentén, azokhoz illeszkedve a BVK speciális kamatkedvezmény prémiumot kínál azoknak a mikrovállalkozásoknak, amelyek tevékenységükkel hozzájárulnak a Főváros környezetvédelmi és fenntartható energiafelhasználási célkitűzéseinek megvalósításához.

A Klíma Stratégia Kamatkedvezmény Prémium kedvezményezettjei:

– olyan mikrovállalkozások, amelyek energetikai korszerűsítést hajtanak végre

– olyan mikrovállalkozások, amelyek fővárosi zöldfelület kialakításában vesznek részt

– olyan mikrovállalkozások, amelyek csapadékvíz-hasznosítási és -visszatartási projektekben vesznek részt

– olyan mikrovállalkozások, amelyek alternatív közlekedési eszköz értékesítésével és/vagy szervizelésével foglalkoznak (elektromos autó, bicikli)

A Budapest Mikrohitel Programban történő részvétel feltételeinek megfelelő zöld mikrovállalkozások a kedvezményes kamatozáson felül további 1% kamatkedvezményben részesülnek.

 

FŐVÁROSI KERÜLETI PROGRAMOK

 

A BVK több fővárosi önkormányzattal együttműködik, melynek keretében kamattámogatási programokat és vállalkozásfejlesztési deskeket működtet. Az önkormányzati együttműködések részletes leírását az alábbi linkekre kattintva találja:

Józsefvárosi Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja

Újpesti Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja

Kerületi Vállalkozásfejlesztési Deskek

Mikrofinanszírozás

Bejelentkezés tanácsadásra

Amennyiben hiteltermékeink iránt érdeklődik, jelentkezzen be tanácsadásra, kérjen visszahívást a lenti űrlap kitöltésével.

Munkatársunk a megadott telefonszámon hamarosan keresni fogja időpont egyeztetés céljából.


RÓLUNK MONDTÁK

„Mivel KATÁ-s vállalkozó vagyok, a banki hitellehetőségek erősen korlátozottak. Egy online keresés dobta fel a lehetőséget, hogy a BVK-nál ez nem jelent akadályt.”

Tófalvi Renáta
Pacsirta Mozgásfejlesztő Kuckó


„A BVK mikrohitele, a Józsefvárosi Mikrohitel Programjának keretein belül nagyon kedvezőnek tűnt, mivel a kondíciók jobbak, mint amit a bankok kínálnak. A mikrohitelt alacsony, fix kamatra kaptuk meg, a költségek így kiszámíthatóak, be tudtuk őket építeni az üzleti tervbe.”

Torma Ferenc
IDEA Képzési Központ

Bejelentkezés tanácsadásra

[Kérjük, feltétlenül azt az e-mail címet adja meg, amelyet a vállalkozás nevében történő kapcsolattartásra a későbbiekben is használni fog. Későbbi – például a hitelkérelem online benyújtásának felületét biztosító – űrlap beküldésekor ugyanis a rendszer ezzel az e-mail címmel fogja azonosítani a vállalkozást, és egyesíteni annak különböző űrlapokon beküldött adatait.]