Az első alkalommal 2004-ben megrendezett Budapest Design Week rendezvénysorozatot a Magyar Formatervezési Tanács azzal a szándékkal hívta életre, hogy közreműködjön a design gazdasági és társadalmi szerepének tudatosításában, a design iránti bizalom növelésében és a terület szereplői közötti kommunikációban. Idén a rendezvény október 1. és 11. között kerül megrendezésre és programjait a vírushelyzethez alkalmazkodva, döntő részben az online térbe helyezték át a szervezők. Október 8-án a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány szolgáltatásai és a Crafts Code projekt is bemutatásra kerülnek.

Budapest Design Week – Kézművesek estje
2020. október 8. csütörtök 18:00

Az online esemény első részében a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a divattervező és kézműves cégeknek is hasznos szolgáltatásai kerülnek bemutatásra, kiemelten a mikrohitel konstrukciót, amely olyan kezdő vállalkozásoknak is segítség, amelyeket nem hitelez bank.

Az Interreg Europe programkeretében megvalósuló Crafts Code projekt is bemutatkozik, amelynek célja a kézműves KKV-k üzleti ismeretei elsajátításának és nemzetköziesedésének ösztönzése. Célja ezen kívül a KKV-k versenyképességének javítása a kézműves ágazatban egy olyan keretrendszer kidolgozásával, amely ösztönzi a szakpolitikai tanulást és a kapacitásépítő tevékenységeket, valamint a regionális fejlesztési programok végrehajtásának javítását a döntéshozók bevonásával és nemzetközi jó gyakorlatok bemutatásán keresztül.

A második szekcióban egy kézműveseket összefogó és támogató integrátor bemutatja, hogy a kézművesség miért is eredendően fenntartható, hogyan illeszkedik a körforgásos gazdaságba, például az újrahasznosítható antik csipkéket felhasználva munkájukhoz, amellyel segíti a divattervezők nemzetközi sikerét. A KÉZIMUNKA AKADÉMIA alapítói, Springer Orsolya és Körtvély Adrienne tervezők tevékenysége fókuszában a hagyományos kézmívesség couture szintű újrafogalmazása áll, olyan technikákat oktatnak, amelyek a design és kézműves világ közös, legmagasabb szintű együttműködése. Fontosnak tartják, hogy a divatipar a fenntarthatóság irányába mozduljon, céljuk megmutatni a kézművesek pozitív és nélkülözhetetlen szerepét ebben. Közösségi műhelyeket fejlesztenek, oktatási anyagokat készítenek, amelynek fontos része a kézműves tevékenységekben rejlő piaci potenciál és az üzleti célokhoz vezető lépések bemutatása is.

A harmadik etapban online interaktív kapcsolatépítés zajlik az előadókkal és a többi résztvevővel (országhatáron innen és túl), a felmerülő kérdések személyre szabottan megválaszolásra kerülnek, és jövőbeni együttműködések kialakíthatóak.

Sok szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!
Regisztráció → meszaros.monika@bvk.hu

 width=