Józsefvárosi Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja

Józsefvárosi székhelyű vagy telephelyű mikrovállalkozások számára nyújt kedvező kamatozású hiteleket az év elején indult Józsefvárosi Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja. A program a Józsefvárosi Önkormányzat és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) együttműködésében, a BVK Budapest Mikrohitel Programja keretében valósul meg.

2016. január 1-től érhetőek el a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által a fővárosi mikrovállalkozások számára bevezetett Budapest Mikrohitel Program keretein belül kínált kedvezményes kamatozású, új mikrohiteltermékek.

A BVK és a Józsefvárosi Önkormányzat együttműködésének köszönhetően a józsefvárosi székhelyű vagy telephelyű, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozások, melyeknél az összes foglalkoztatotti létszám 10 főnél kevesebb, valamint az előző éves nettó árbevétel vagy a mérlegfőösszeg nem haladja meg a 2 millió eurót (600 millió forintot) még kedvezőbb kamatfeltételekkel igényelhetnek mikrohiteleket.

Kamattámogatást azoknak a józsefvárosi mikrovállalkozásoknak nyújt a Józsefvárosi Önkormányzat, melyek a hiteltörlesztésből adódó fizetési kötelezettségeiket a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány felé pontosan teljesítik.

A Józsefvárosban székhellyel vagy telephellyel rendelkező női mikrovállalkozások – ahol a vállalkozó vagy a vállalkozás többségi tulajdonosa nőnemű – ill. a fiatal mikrovállalkozások – ahol a vállalkozó vagy a vállalkozás többségi tulajdonosa 40 év alatti – további 0,5% kamattámogatásra jogosultak.

Valamennyi kölcsön rendkívül kedvező, akár évi 2,9 %-os kamat mellett, plusz költségek (pl. hitelbírálati díj, folyósítási jutalék) nélkül, 3-10 év futamidőre, forgóeszköz vásárlás és beruházás esetén maximum 10 mFt összegig, visszatöltődő hitelkeret esetén maximum 7,5 mFt összegig, ingatlanbiztosíték mellett vehető igénybe.

A hitelkérelem a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványnál nyújtható be. A programba bejelentkezett vállalkozások mentorálásban, személyre szabott tanácsadásban is részesülnek, valamint kiscsoportos konzultációkon vehetnek részt, ahol a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány munkatársai és szakértői segítségével fejleszthetik üzleti tervüket, kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb finanszírozási konstrukciót és felkészülhetnek a hitelkérelem benyújtására.

A program mikrohitel kihelyezései a BVK által kerülnek lebonyolításra, a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ partnerségében. A mikrohitel forrását a BVK, a kamattámogatási program forrását a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja.

A JÓZSEFVÁROSI MIKROVÁLLALKOZÁSOK KAMATTÁMOGATÁSI PROGRAMJA TERMÉKEI

BERUHÁZÁSI HITEL

A hitel célja: Iroda, üzlethelyiség, telephely vásárlása, felújítása, átalakítása, gépek, berendezések vásárlása, egyéb beruházások
Hitelösszeg: 1.000.000,- Ft – 10.000.000,- Ft
Szükséges saját erő: 0%
Futamidő: Maximum 120 hónap
Türelmi idő: Maximum 12 hónap (tőketörlesztésre)
Kamat: A futamidő első öt évében évi 2,9%, a második öt évében 5,9%
Kamat fiatal ill. női vállalkozóknak: A futamidő első öt évében évi 2,9%, a második öt évében 5,9%

 TARTÓS FORGÓESZKÖZ HITEL

A hitel célja: Árukészlet beszerzés, anyagbeszerzés, gépek, berendezések és más beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközök beszerzése
Hitelösszeg: 1.000.000,- Ft – 10.000.000,- Ft
Szükséges saját erő: 0%
Futamidő: Maximum 36 hónap
Türelmi idő: Maximum 12 hónap (tőketörlesztésre)
Kamat: futamidő első évében évi 2,9%, második évében évi 3,9%, harmadik évében évi 4,9%
Kamat fiatal ill. női vállalkozóknak: A futamidő első évében évi 2,4%, második évében évi 3,4%, harmadik évében évi 4,4%

VISSZATÖLTŐDŐ HITEL

A hitel célja: Megrendelések, már megkötött szerződések teljesítésével kapcsolatban felmerült költségek és ráfordítások előfinanszírozása.
Hitelösszeg: 1.000.000,- Ft – 7.500.000,- Ft
Futamidő: A hitelkeret terhére lehívott egyes kölcsönök futamideje igazodik az előfinanszírozott árbevétel realizálódásához.
Kamat: A hitelkeret kihasznált részére a hitelkeret rendelkezésre tartásának első évében évi 2,9%, második évében évi 3,9%, harmadik évében évi 4,9%
Kamat fiatal ill. női vállalkozóknak: : A hitelkeret kihasznált részére a hitelkeret rendelkezésre tartásának első évében évi 2,4%, második évében évi 3,4%, harmadik évében évi 4,4%

Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek. A kondíciók módosításának jogát a Közalapítvány fenntartja. A termék részletes leírását, illetve feltételeit az Ügyféltájékoztató tartalmazza, mely megtekinthető az alábbi linkre kattintva:
Józsefvárosi Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja ügyféltájékoztató

A Józsefvárosi Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programja a Budapest Mikrohitel Program feltételrendszerére épül és e programban jóváhagyott hitelekhez nyújtható.

Kapcsolódó dokumentum:
Józsefvárosi Mikrovállakozások Kamattámogatása igénybejelentő lap

Tanácsadás józsefvárosi mikrovállalkozásoknak kedden 10:30 – 12:30 között előzetes bejelentkezés alapján:
H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ
1085 Budapest, Horánszky utca 13.
www.h13.hu

Hitelkonzultációra, tanácsadásra történő bejelentkezéshez kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot, és munkatársaink jelentkezni fognak az Ön által megadott elérhetőségeken időpont egyeztetésre. A hitelkonzultáció és a tanácsadás díjmentes.

E-mail cím:*
E-mail cím újra:*
Név:*
Telefonszám:*
Vállalkozás neve:*
Vállalkozás székhelye/telephelye:*
Vállalkozás tevékenységi köre (2-3 mondatban):*
Milyen tanácsadásra jelentkezik?: Mikrohitel konzultáció
Vállalkozásfejlesztési tanácsadás