Országos Mikrohitel Program 

Az Országos Mikrohitel Program (MHP) általános célja a mikro- és kisvállalkozások létrejöttének és fejlődésének támogatása pénzügyi segítségnyújtással és tanácsadással, elsősorban azon a speciális területen, ahol a kisvállalkozások igényeit a kereskedelmi bankok jelenleg nem tudják kielégíteni. A Program másik célja, hogy a támogatás eredményeként ezek a vállalkozások mihamarább a kereskedelmi bankok ügyfeleivé váljanak.

BVK_slider_980x380px_terv_1-1080x419

A MIKROHITEL KONDÍCIÓI

A hitel célja

A hitel célja gépek, berendezések, eszközök és más beruházások finanszírozása, a már meglévő üzleti tulajdon vagy bérelt infrastruktúra bővítése és/vagy fejlesztése, illetve a beruházáshoz kapcsolódó forgóeszközök biztosítása. Kizárólag forgóeszköz finanszírozására is igénybe vehető a Mikrohitel.

A Mikrohitel de minimis (csekély összegű) támogatásnak minősül, így nem használható fel mezőgazdasági tevékenység finanszírozására, valamint szállítási tevékenység esetében tehergépjármű vásárlására.

A hitel összege

A hitel összege nem haladhatja meg a 10 millió forintot.

A hitel futamideje

A hitel futamideje 3 millió forint hitelösszegig valamint kizárólag forgóeszköz finanszírozás esetén három évig, 3-10 millió forint hitelösszegig maximum 10 évig terjedhet, az üzleti terv pénzforgalmi előrejelzésében kimutatott visszafizetési képesség függvényében.

Saját erő

A hiteligénylő által biztosított saját forrás mértéke 0%.

MIKROHITEL-KÉRELEM BENYÚJTÁSA

A hitelkérelem benyújtásáért és ingyenes hitelkonzultációért, kérjük, keresse a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány munkatársait. Ügyfélszolgálat, elérhetőség ide kattintva>>

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Általános tájékoztató: Mikrohitel Program

Mikrohitel_Uzleti_Terv_nyomtatvany

Mikrohitel_adatvedelmi_tajekoztato

Mikrohitel_szamlaosszesito

Mikrohitel_benyujtando_dokumentumok