1. Nagy múltú könyvkiadóval dolgozik együtt a magyar startup

https://startuponline.hu/nagy-multu-konyvkiadoval-dolgozik-egyutt-a-magyar-startup/

A világ egyik legnagyobb múltú tankönyvkiadója, az Oxford University Press (OUP) a magyar BOOKR Kids-t bízta meg azzal, hogy újratervezze és digitalizálja a kiadó klasszikus regényeit és könnyített olvasmányait. A megállapodást egy kétéves tárgyalás előzte meg, de végül a BOOKR Kids módszertana, kutatási eredményei és nemzetközi referenciái meggyőzőek voltak az OUP vezetői számára.

  1. A vállalkozások digitalizációs felkészültségétől is függött működésük a vészhelyzet alatt

https://kamaraonline.hu/a-vallalkozasok-digitalizacios-felkeszultsegetol-is-fuggott-mukodesuk-a-veszhelyzet-alatt/

A koronavírus-járvány alatt a magyar kis- és közepes vállalkozások 69 százalékuk nehéz helyzetbe került. A vállalkozások életképességét elsősorban a digitalizációs felkészültségük határozta meg és nem az, hogy mely iparágban tevékenykednek. A Magyar Telekom által szervezett online kerekasztal-beszélgetésen ismertették az eNET által a Telekom megbízásából idén májusban készített országos online felmérést, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy a magyar kkv-k hogyan állnak a digitalizálódáshoz.

  1. Talpára állt az innovációs rendszer

https://ivsz.hu/hirek/talpara-allt-az-innovacios-rendszer-birkner-zoltan-digitalis-koszontoje-a-smart-rol/

Az online térbe szervezett SMART 2020 konferencia igyekezett válaszokat és irányokat adni az üzleti és technológiai világnak. A SMART inspirációs közegének és küldetésének fontos része az innovációs optimizmus, az új üzleti, technológiai megoldásokat hozó háttérrendszerek ismertetése. A bizalomról, digitális bizalomról és a legfontosabb beavatkozási pontokról nyilatkozott dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke.

 

  1. Ipari 5G technológia és a jövő gyára

https://digitalisjoletprogram.hu/hu/hirek/ipari-5g-technologia-es-a-jovo-gyara

Az 5G szolgáltatások bevezetése 2019-ben kezdődött el a világon, melyhez Magyarország elsőként csatlakozott a kereskedelmi 5G szolgáltatások elindításával. A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központja (BME FIEK), valamint Villamosmérnöki és Informatikai Kara (BME VIK) „Ipari 5G Technológia és a Jövő Gyára” címmel szervezett rendhagyó online konferenciát, amelynek célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék az ipari 5G alkalmazások alapjául szolgáló 5G technológiát és felhasználási lehetőségeit, áttekintést kapjanak az 5G kereskedelmi szolgáltatások hazai bevezetéséről, valamint a technológiában rejlő innovációs és üzleti lehetőségekről, különös tekintettel a nagyvállalatok és a hazai innovatív kis- és közepes vállalkozások fejlesztési igényeire.