2015. január 24-én került megrendezésre az idei évi Kamarai Jótékonysági Bál a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány társszervezésében.

A Bál helyszínének a Bálna, Budapest kereskedelmi, kulturális, szórakoztató és vendéglátó centruma adott otthont.

A Bál vendégül látta a gazdasági- és üzleti szektor képviselőit, valamint a diplomáciai, kulturális és a közélet prominens szereplőit, vagyis a résztvevők magas döntéshozói szintet reprezentáltak.

bkikb_l13-1-1280x1024

A rendezvény házigazdája Szatmáry Kristóf, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke volt, fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere, védnöke Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke.

A rendezvény célja az volt, hogy a Jótékonysági Bálon befolyt összeggel a Bethesda Magyarországi Református Egyház Gyermekkórházát támogassuk.

A Bethesda a közép-európai régióban az egyedüli egyházi fenntartású gyermekkórház. A legfontosabb gyermekbetegségekkel foglalkozik 18 éves korig. Részt vesz a főváros gyermekügyeleti rendszerében, területi ellátási kötelezettsége a pesti oldal északkeleti területeit öleli fel, de fogad betegeket Pest megyéből és az ország más területeiről is. Országos hatáskörű, kiemelt profiljuk az égéssérült gyermekek ellátása, a Bethesdában működik az Égéssérült Gyermekeket Ellátó Országos Központ.

A Budapest – Bethel epilepsziacentrum ugyancsak országosan fogad epilepsziás gyerekeket műtét előtti kivizsgálásra.

A kórházban 120 aktív ágy van, 9 intenzív, 6 sürgősségi, 25 rehabilitációs és 25 krónikus. Évente átlagosan 8-9 ezer gyermeket gyógyítanak a fekvőbeteg osztályokon, járóbeteg-rendeléseiket 110-120 ezer gyermek keresi fel szüleivel. Az alapítvány a gyógyítás minél jobb feltételeinek megteremtése (eszköz és műszerbeszerzések, felújítások) mellett támogat kórházi gyermekprogramokat, táborokat, közvetlenül segít szegényebb sorsú rászoruló családokat, amelyekben krónikusan beteg gyermek ápolásáról gondoskodnak, gyógyszerek, rehabilitációs eszközök, gyógyászati segédeszközök beszerzésénél nyújt segítséget. Mindezek mellett a Bethesda Kórház Alapítvány támogatja a kórház prevenciós programjait (pl. égéssérülések megelőzése), az oktatás, képzés feladatait.

BKIK Bethesda oklevél