Vállalkozás finanszírozás: Nemzetközi pályázatok – tanácsok és tudnivalók, Mészáros Mónika Alíz workshopja

Minden érdeklődőt várunk 2016.04.07. csütörtökön 18.00 órától a Budapest SMART Vállalkozói Okospont rendezvényén.

Az eseményen való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrációs űrlap:

A regisztráció lezárult.

Általános bevezető közvetlen brüsszeli források kapcsán:

Az Európai Unió szakpolitikái pénzügyi finanszírozást biztosító programokon és alapokon keresztül valósulnak meg. A 2014-2020 közötti programozási időszakban működő programok és alapok rendszere meglehetősen bonyolult, ugyanis nincsen egy központi koordináló szervezet vagy egy honlap, mely tartalmazná az aktuális és jövőbeni pályázati felhívásokat. Csak az Európai Bizottság, beleértve annak főigazgatóságait és háttérintézményeit, 45 támogatási program keretében megközelítőleg 997 milliárd euró támogatást nyújt a hétéves programozási időszak alatt. Ezt a már önmagában is hatalmas pénzügyi forrást kiegészítik még az egyéb alapokon és az uniós fejlesztési bankokon keresztül elérhető pénzügyi támogatások. Általánosságban elmondható, hogy közvetlen uniós forrásból nemzetközi konzorciumok által megvalósított projekteket támogatnak, melyek valamilyen uniós szinten fontos problémára kínálnak megoldást. Az említett nemzetközi konzorciális együttműködés feltételez egy koordinátor szervezet, amely a nemzetközi konzorcium tagjait koordinálja a projekt megvalósítása során, így a koordinátor és a konzorciumi partnerek szakmai és pénzügyi alkalmasságának előzetes vizsgálata minden esetben szükséges.

Előadó bemutatása:

Mészáros Mónika Alíz, (tulajdonos, Intellexi Kft.) Nemzetközi kapcsolatok, biztonság- és védelempolitikai, illetve EU szakértő. Hazai, finnországi és japán tanulmányait követően, 16 éve foglalkozik üzletfejlesztéssel, kis- és középvállalkozások támogatásával, nemzetköziesedésével. 12 éve állít össze és menedzsel közvetlen brüsszeli forrású projekteket. Az ITD Hungary Zrt. és Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) állami háttérintézményeknél dolgozott több pozícióban, a profitorientált szektorba lépést megelőzően ez utóbbi üzletfejlesztési főosztályvezető-helyetteseként és az EU hivatalos vállalkozásfejlesztési hálózatának, az Enterprise Europe Network közép- és észak-magyarországi régióit összefogó vezetőjeként. Kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkezik, rendszeres előadója hazai és nemzetközi üzletfejlesztési és uniós projektrendezvényeknek. A Horizont 2020 közvetlen brüsszeli forrás KKV eszköz pályázatának és a Central Europe program hivatalos bírálója. A Tenderauditor Kft. EU projekt igazgatói pozícióját követően saját cégét fejleszti. Az EU által alapított EBN – European Business and Innovation Centres Network 250 innovációs szervezetet tömörítő hálózat tagja, részt vesz a nemzetköziesedési és bioökonómia ágazati csoport munkájában. EU projektmenedzsereként támogatja a BVK nemzetközi pályázását. Alapító tagja a „We Nők a Gazdaságban Egyesületnek”, és tagja a Magyar Női Uniónak.

Budapest SMART Vállalkozói Okospont

Budapest belvárosában, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány székhelyén található Budapest SMART Pont a már vállalkozó, vagy vállalkozni vágyó fiatalok számára nyújt segítséget személyes kompetenciáik és készségeik, valamint vállalkozói ismereteik fejlesztésében. Az egy-egy vállalkozással kapcsolatos témát körüljáró, nagy gyakorisággal megrendezett szakmai műhelymunkák minden érdeklődő számára nyitottak és ingyenes látogathatók, az üzleti ötletükkel regisztráló fiatalok pedig további ingyenes szolgáltatásokat érnek el.

Cím: Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

1072 Budapest, Rákóczi út 18.

Honlap: http://www.iesmart.hu; http://www.bvk.hu

E-mail: bpsmartpont@bvk.hu

Telefon: +36 1 269 6869

Felhívjuk a figyelmet, hogy a rendezvényen fénykép és videófelvételek készülnek a résztvevőkről a szervezők, valamint a média részéről. Tájékoztatunk, hogy regisztrációddal beleegyezel abba, hogy a Rólad készült felvételek felhasználásra kerüljenek a szervezők és az esemény honlapján és/vagy publikációiban, valamint a rendezvényhez kapcsolódó médiamegjelenésekben.