Kedves Partnerünk!

Lassan túl vagyunk a koronavírus járvány harmadik, remélhetőleg utolsó hullámán, mely az előző kettőnél is jobban megviselte a budapesti mikrovállalkozásokat. Sokan a végső tartalékaikat élték fel.

Szeretnénk megköszönni, hogy ebben a rendkívül nehéz időszakban is lehetőséget nyújtott számunkra, hogy a koronavírus járvány mikrovállalkozások életére, jövőbeni kilátásaira gyakorolt gazdasági hatásait megismerjük, csakúgy, mint ahogyan tettük ezt az előző két hullám idején.

A harmadik kérdőívünkre kimagasló válaszadási aránnyal érkeztek rendkívül értékes információk, melyeket elsősorban a budapesti mikrovállalkozások újraindításának hatékony támogatásában tudunk hasznosítani. A fontosabb megállapítások a következők:

– A fizetési moratóriummal a 2021-es évben már kevesebb mikrovállalkozás élt, mint 2020-ban, jellemzően budapesti mikrovállalkozások.
– A koronavírus járvány hatásainak megítélése az előző hullám óta nem változott jelentősen: a megkérdezettek közel 80%-a nyilatkozott arról, hogy súlyosan érintette a válság, de működőképességét sikerült fenntartania. 10% alatti azoknak az aránya, akik számára visszafordíthatatlan károkat okozott a járvány.
– Az előző hullám óta nőtt azoknak az aránya, akik munkaidő csökkentéssel, elbocsátásokkal, vagy egyéb fix költségek csökkentésével reagáltak a válságra. Azoknak is nőtt az aránya, akik valamilyen termékfejlesztésbe, vagy technológiaváltásba fogtak.
– Válságkezelésre a megkérdezettek többsége kizárólag a moratóriumot vette igénybe, forrásbevonással (újraindítási gyorskölcsön, Széchenyi kártya) csak kb. 10% élt, állami támogatást (pl. bértámogatás) kb. 5% kapott.
– Ugyanakkor addicionális forrásszükségletről a megkérdezettek több mint fele nyilatkozott.

Rendkívül pozitív visszajelzés volt számunkra, hogy a felmerülő forrásigény kapcsán a válaszadók több mint fele a BVK Budapest Mikrohitel Programban elérhető termékeinek valamelyikét jelölte meg.
2020 ősze óta kiemelten hangsúlyos szerepet kapott a Budapest Mikrohitel Programban elérhető finanszírozási termékek bővítése és korszerűsítése. Ezt az a szándékunk is motiválta, hogy segítséget nyújtsunk a budapesti mikrovállalkozásoknak a koronavírus járvány okozta nehézségek leküzdésében, életképességük megtartásában.

Vállalkozása újraindításához, fejlesztési elképzelései megvalósításához az alábbi kedvezményes kamatozású hiteleinket ajánljuk:

  • START BUDAPEST MIKROHITEL

 width=


Kedvezményes kamatozású mikrohitel maximum 10 éves futamidőre, maximum 10 millió forint összegben új vállalkozás beindítására, vagy meglévő vállalkozás új tevékenységének beindítására, budapesti székhellyel rendelkező mikrovállalkozások részére.

Bővebben>>


  • RESTART BUDAPEST MIKROHITEL


Kedvezményes kamatozású mikrohitel a koronavírus járvány okozta gazdasági válság miatt elszenvedett árbevétel kiesés pótlására maximum 5 éves futamidőre, maximum 5 mFt összegben. A hitel a napi működés során, a vállalkozás gazdálkodásával összefüggésben felmerülő bármilyen kiadás finanszírozására felhasználható.

Bővebben>>


  • INNOSTART BUDAPEST MIKROHITEL


Kedvezményes kamatozású mikrohitel olyan fejlesztések megvalósítására, amelyek a megváltozott környezethez való alkalmazkodást segítik, maximum 5 éves futamidőre, maximum 5 mFt összegben.

Bővebben>>


  • VISSZATÖLTŐDŐ HITELKERETEK


Készletvásárlásra, árbevétel előfinanszírozásra, vagy átmenetileg fellépő likviditási hiányok finanszírozására igénybe vehető hitelkeretek maximum 7.5 mFt összegben.

Bővebben>>

A fentiek mellett beruházási és tartós forgóeszköz hiteleink továbbra is igénybe vehetők különböző fejlesztésekre, ingatlanvásárlásokra és felújításokra, eszközbeszerzésekre és egyéb célokra, startup vállalkozásoknak 5 mFt-ig ingatlanfedezet nélkül.