Újabb nemzetközi megjelenési lehetőségeket lehet nyerni a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 6. BE SMART startup versenyén! A Magyarország Dublini Nagykövetségével és a Düsseldorfi Magyar Főkonzulátussal közösen szervezett versenyen kiválasztott legígéretesebb startupok képviselői 2017. május 10-11-én a Futurescope és a Dublin-Budapest Smart City Forum rendezvényeken, június 22-én a Be Smart! – Hungarian e-Health Day in Dusseldorf rendezvényen, ill. augusztus 29-én a V4 EYES nemzetközi startup versenyen és konferencián nyernek bemutatkozási lehetőséget.

 width=

A 2017. május 10-én Dublinban megrendezendő Futurescope fesztivál a technológia területén tevékenykedő ötletgazdák találkozója, mely a növekedő vállalkozások számára enged betekintést a formálódó trendekbe és azok várható hatásaiba. A rendezvény Smart City kiállításán a startupok a magyar standon mutatkoznak be, ezen felül lehetőségük nyílik a rendezvény programjain részt venni és nemzetközi kapcsolatokat építeni.

Május 11-én a Dublin-Budapest Smart City Forumon a startupok ír szakmai, városvezetői és befektetői köröknek mutathatják be Smart City projektjeiket a dublini városházán, pitch session és kiállítás keretében. A rendezvényre meghívást kapnak Írország és Észak-Írország Smart City programmal rendelkező nagyvárosainak képviselői, ír Smart City projektek reprezentánsai, valamint egyetemek, és ír nagyvárosok további képviselői. A startupok ezen felül látogatást tehetnek a Guinness Enterprise Centre inkubátorházban.

A június 22-i Be Smart! – Hungarian e-Health Day in Dusseldorf rendezvény a BVK, a Düsseldorfi Magyar Főkonzulátus és a Bay Zoltán Nonprofit Kft. együttműködésének köszönhetően kerül megrendezésre e-health és egészségügyi innováció témakörben, Düsseldorfban. A rendezvényen, melynek célja a magyar és a német potenciális üzletfelek közötti kapcsolatépítés elősegítése és az üzletfejlesztés, a startupoknak lehetőségük nyílik bemutatkozásra és networkingre.

2017. augusztus 29-én Budapesten kerül megrendezésre a BVK szervezésében a V4 EYES nemzetközi startup verseny és konferencia. A rendezvényeken a 6. BE SMART verseny zöld gazdaság, IT és kreatív ipar kategóriáiban nyertes startupok mutatkozhatnak be pitch session és kiállítás formájában hazai és nemzetközi befektetők, startup fejlesztők és nagyvállalatok innovációs szakemberei előtt. A startupoknak lehetőségük nyílik V4 országokon belüli kapcsolatépítésre, piacra lépési információk szerzésére.

 width=

Futurescope és Dublin-Budapest Smart City Forum

1) A verseny nyerteseiként kiválasztott, a magyar delegáció tagjait alkotó hat startup számára a szervező partnerek biztosítják:

– a szállásköltséget 2017. 05.09-11 között (startup-onként egy főnek)

– részvételt és a magyar standon való bemutatkozást a Futurescope fesztiválon

– részvételt, kiállítási és pitch lehetőséget a Dublin-Budapest Smart City Forum rendezvényen

– a Guiness Enterprise Center inkubátorház meglátogatását

2) Hozzájárulás a delegált startup-ok részéről:

– utazás, egyéni foglalással

3) Témák, amelyekben jelentkezni lehet:

– Smart City és mobilitás (közlekedés, infrastruktúra, környezetvédelem, energiagazdálkodás, szállítmányozás, közösségi szolgáltatások stb.)

Be Smart! – Hungarian e-Health Day in Dusseldorf

1) A verseny nyerteseiként kiválasztott, a magyar delegáció tagjait alkotó három startup számára a szervező partnerek biztosítják:

– a szállásköltséget 2017. 06.21-22. között (startup-onként egy főnek)

– részvételt, bemutatkozási és kapcsolatépítési lehetőséget a Be Smart! – Hungarian e-Health Day in Dusseldorf rendezvényen

2) Hozzájárulás a delegált startup-ok részéről:

– utazás, egyéni foglalással

3) Témák, amelyekben jelentkezni lehet:

– E-health, egészségügyi innováció

V4 EYES nemzetközi startup verseny és konferencia

1) A verseny nyerteseiként kiválasztott startupok számára a szervező partnerek biztosítják:

– részvételt a V4 EYES nemzetközi startup versenyen, ahol az országonkénti 6 versenyzőből országonként 1 nyertes kerül kiválasztásra

–  részvételi és networking lehetőséget a Budapesten rendezendő V4 EYES nemzetközi konferencián

– részvételt és kiemelt bemutatkozási lehetőséget az országnyertesek számára a Budapesten rendezendő V4 EYES nemzetközi konferencián

– B2B találkozók megszervezését

3) Témák, amelyekben jelentkezni lehet:

– zöld gazdaság, zöld megoldások

– IT

– kreatív ipar

A versenyen való részvétel feltételei

A szervező partnerek olyan innovatív feltörekvő vállalkozások jelentkezését várják, amelyek a piacra lépés fázisán már túl vannak, vagy legalább prototípussal rendelkeznek.

A kiválasztás két fordulóban zajlik. Az első fordulóban a jelentkezők pályázatukat elektronikus úton elküldik a besmart@bvk.hu email címre, a jelentkezési kategória vagy kategóriák megjelölésével.

második fordulóban a bíráló bizottság által kiválasztott startup-ok képviselői angol nyelvű pitch-ek keretében mutatják be vállalkozásukat.

A szakértői zsűri által

  • smart city és mobilitás témában kiválasztott 6 legígéretesebb startup 1-1 képviselője vehet részt a magyar delegáció részeként a dublini programon,
  • e-health és egészségügyi innováció témában kiválasztott 3 legígéretesebb startup 1-1 képviselője vehet részt a magyar delegáció részeként a düsseldorfi programon,
  • valamint a zöld gazdaság, IT, kreatív ipar témákban kiválasztott 6 legígéretesebb startup vehet részt a V4 EYES nemzetközi startup versenyen és konferencián.

A rendezvények előtti időszakban a startupok részére a BVK mentorálást és felkészítést biztosít.

Jelentkezési határidők

  1. Pályázatok benyújtásának határideje (1. forduló): 2017. április 19., 24:00. A jelentkezési lapot ide kattintva tölthetik ki: Pályázati űrlap. Kérjük, az űrlap kitöltése után egy angol nyelvű one-pagert is küldjenek el a besmart@bvk.hu e-mail címre.
  1. Angol nyelvű pitch-ek bemutatása (2. forduló): 2017. április 25.

További információ: Nagy Dániel, nagy (pont) daniel (kukac) bvk (pont) hu