Átadták a Top 10 Legérdekesebb Magyar Innováció díj 2018. évi elismeréseit Budapesten. A tíz díjazottat a 100 legérdekesebb magyar innováció 2018 című kiadványban szereplő kiválóságok közül választotta ki a zsűri, egyikük a többszörös BVK Be Smart verseny győztes Stringbike lett.

 width=
A BVK mentoráltjaként a Stringbike Lisszabonban is bemutatkozott

A Stringbike-ról akkor lehetett először hallani, amikor a kerékpár koncepcióját megújították a zsinóros hajtásrendszert felhasználó, mozgássérültek számára fejlesztett eszközökkel.

Az alapötlet egy kerékpár vásárlójuktól származott, aki orvos volt, így később az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézettel együttműködve született meg a Stringhandbike eszköz. A handbike létező termékkategória, a mozgássérültek régóta használják sportoláshoz a „láncos” változatot, de a Stringbike megoldásának olyan egyedi előnyei vannak, amelyekkel más termék nem rendelkezik.

A BVK-val már második éve vannak kapcsolatban, több Be Smart versenyt megnyertek. A nyertes díja volt pl., hogy a BVK kijuttatta Portugáliába, a lisszaboni Web Summitra, emellett jártak Dublinban és Düsseldorfban is.

Ezeken az alkalmakon több értékes kapcsolatot is ki tudtak alakítani és, ha már lehetőséget kaptak az utazásra, a hivatalos esemény előtt vagy mellett saját szervezésben mozgássérült szervezetekkel találkoztak. Írországban így tudták felvenni a kapcsolatot a gerincvelősérültek szövetségével és az ír kerekesszékesek egyesületével, így ha arra kerül sor, segítenek majd nekik egy országjáró túrát szervezni.

Düsseldorfba is egy Be Smart verseny kapcsán jutottak ki, és az ottani zsűri tagja volt az Innogy menedzsere. Az ott létrejött kapcsolat eredményeként a hazai leányvállalat, az ELMŰ-ÉMÁSZ két eszköz megvásárlását is támogatta két hazai egyesület számára.

Pályázz Te is a 9. Be Smart versenyre,  és érj el a BVK segítségével nemzetközi sikereket!

A határidő január 28.-a!