A Fővárosi Közgyűlés megalkotta Budapest Gazdaságélénkítési és Munkahelyteremtési Stratégiáját (2015-2021)

 

A budapesti gazdaságfejlesztés és foglalkoztatottság növelés stratégiájának hosszú- és középtávú fejlesztési céljait, valamint a megvalósítandó konkrét beavatkozásokat és a végrehajtás lehetséges intézményes kereteit fogalja össze a Fővárosi Közgyűlés által 2015. június 23-án elfogadott Budapest Gazdaságélénkítési és Munkahelyteremtési Stratégiája (2015-2021).

E dokumentum komplexen, a témában érintett fővárosi és országos szervezetek illetve a kerületek bevonásával Budapest Főváros gazdaságfejlesztési erőfeszítéseinek koordinálását és e koordinációból eredő hatékonyságnövekedést célozta meg, azaz nem egyszerűen az önkormányzat számára készült terv.

Az anyag 51 programot nevesít, közülük négy a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) gondozásában fog megvalósulni.

Budapesten még nem született korábban hasonló a kerületek és a Főváros által elfogadott közös célokat és elvárásokat megfogalmazó, Budapest gazdaságfejlesztését és foglalkoztatás növelését megcélzó innovatív szemléletű munka.

Budapest_Gazdaságélénkítési-és-Munkahelyteremtési-Stratégiája

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke szerint a Tarlós István főpolgármester úr vezette Fővárosi Önkormányzat most komoly lépést tett, újabb lehetőséget nyitott meg a gazdaság nagyon jelentős szegmensét alkotó kkv-k fejlődésének támogatására azzal, hogy célul tűzte ki többek közt a vállalkozói működést nehezítő szabályozói terhek csökkentését és aktív kkv politika kialakítását is.

A közgyűlési előterjesztés a BVK-t illetően a következő módon fogalmazott: „A munkafolyamatot koordináló Városépítési Főosztály mellett a Gazdaságélénkítési és Munkahelyteremtési Tematikus Fejlesztési Program kidolgozásában kiemelt szerepet töltött be a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány.”

A Fővárosi Közgyűlés által 2015. június 23-án elfogadott Stratégia letölthető az alábbi linken: Gazdaságélénkítési Stratégia.