A közösségi munkahelyek keresését és bérlését megkönnyítő szolgáltatással a BVK vezetése alatt álló Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program EYES projektjében szlovák és magyar intézmények konzorciuma által meghirdetett, speciálisan szlovák és magyar startupok részére szervezett Be Smart verseny nyertesei között találkozhattunk. Faludi Nóra társalapítóval többek között arról is beszélgettünk, hogy egy alapítónak mennyire kell a startupnak szentelnie magát.

 width=

Miért gondoltátok úgy, hogy lenne igény egy közösségi irodákat összefogó piactérre?

Coachingot tanultam, és az ügyfelekkel óradíjas alapon bérelhető helyeken ültem le beszélgetni, viszont ezeket nagyon nehéz volt megtalálni. Egy társamnak meséltem a tapasztalataimról, aki hasonló gondokkal küzdött, és innen jött a weboldal ötlete.

A fejlesztést házon belül végzitek?

Nem, külső fejlesztővel dolgozunk, akinek mi adjuk meg a specifikációkat. A termékfejlesztés egy évet vett igénybe, és szeptemberben indult el az oldal.

A felhasználószám hogyan alakul?

Mivel kétoldalú piactérről van szó, először a kínálati oldalt kellett felépíteni, hogy vonzó legyen a helyet keresőknek. Ma már több mint 30 szerződött partnerünk közel 80 bérelhető helyisége, és 10 coworking iroda kínálata is megtalálható az oldalon. Több mint 200 regisztrált felhasználónk is van, és eljutottunk oda, hogy folyamatosan érkeznek a foglalások.

Földrajzilag melyik piacot céloztátok meg?

A kínálat egyelőre Budapest-központú, de cél az országos lefedettség elérése. Ha sikerül a megfelelő volument elérni és befektetőt bevonni, akkor elsősorban Kelet-Közép-Európában terjeszkednénk, mert Nyugat-Európában és Amerikában már működnek hasonló cégek. A nagyobb volumenű fejlesztésekről már zajlanak is a tárgyalások.

Hogyan találtatok rá a BVK-ra, és miben tud nektek segíteni a közalapítvány?

Amikor elindult a projekt, elkezdtem a startup-szcénában mozgolódni, és az RV17 Vállalkozásfejlesztési Irodában – akik egyébként kínálati oldalon a partnereink – a kapcsolattartónk ajánlotta figyelmünkbe a BVK-t. A rendezvények biztosítják, hogy szem elé kerüljünk, és megismerkedjünk olyan szereplőkkel, akik segíthetnek nekünk. Az egyik folyamatban lévő beszélgetésünk is a Think.BDPST-en kezdődött.

A coaching megmaradt az életedben a startup építése mellett?

Az InstantPlace felépítése egész embert kíván, ezért másfél éve ez a fő profil az életemben, míg a társam részmunkaidőben működik közre benne. A korábbi, nagy cégeknél értékesítőként szerzett tapasztalataim és kapcsolataim viszont sokat segítenek az üzletszerzésben.

 width=

Note: The project is implemented with the support of the European Regional Development Fund. The information included in this publication does not necessarily reflect the official position of the EU.

www.skhu.eu