A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány által koordinált Budapest Innopolisz Fejlesztési Program során létrejött Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter) elnöke, Dr. Steiner Arnold adott interjút Kristóf Gábornak a Gazdasági Rádió Monitor délután című műsorában.

A kórházi és orvosi műszereket fejlesztő, gyártó, értékesítő és szolgáltatásokat nyújtó kis-közepes társaságok már 1994-ben megalakították a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Szakmai Egyesületét (jelenleg 60 tagja van), amely a mai napig segíti a társaságok összefogását, információját, lobby erejét.
A MediKlasztert az Egyesület több éve együttműködő tagjai hozták létre 2006-ban. A MediKlaszter olyan gazdasági társaságok, intézmények hálózata, akik profitorientált vagy non-profit alapon a magyar egészségügyi műszerek, termékek fejlesztésével-, gyártásával, értékesítésével, és szolgáltatásokkal foglalkoznak, vagy ahhoz köthető tevékenységet végeznek, ill. ahhoz szakmai-tudományos támogatást nyújtanak. A klaszter egyenrangú és egymásban bízó, egymással együttműködő tagok gazdasági együttműködése. A MediKlaszterben résztvevő szervezetek (jelenleg 34 tagvállalat, kivétel nélkül kkv-k) a magyar tulajdonú orvostechnikai ipar meghatározó szereplői.

Az interjú az alábbi linkek alatt meghallgatható:
első rész
második rész