A héten Pozsonyban, az i.e. SMART projekt nemzetközi Campusán vesz részt az az öt fiatal, akik a BVK keretében bekerültek a legjobb pályázók közé. A Campus ideje alatt minden nap bemutatjuk egy résztvevőnket és üzleti ötletét. A mai, második bemutatkozó Tóth Lambert, aki egy egyedi asztali szerepjáték tervével jutott ki a legjobbak közé.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) első éves média-design szakos hallgatója vagyok, valamint a The Walt Disney Company budapesti irodájában dolgozom gyakornoki pozícióban. Sok mindennel foglalkoztam már az egyetem és a Disney előtt. Voltam színész, operatőr, rendezőasszisztens és segédmikrofonos. Ma végre azzal foglalkozhatok, ami régóta érdekel; ez a játékfejelsztés, és azzal szorosan összefonódva egy fantasy világ felépítése.

1

Az ötletem megvalósítását 2007-ben kezdtem, önerőből kiadtam az általam írt Nemundir, a Másik Világ című szerepjáték szabálykönyvet, majd 2010-ben a kiegészítőjét, a Kripták Könyvét. Azóta a játékot az igen kicsi hazai piacon több százan játszották, valamint a határon túli területeken is vannak rajongói, például Újvidéken. A 2010-es kiegészítő kritikai sikert is aratott, bár az a kiadvány már nem jelent meg nyomtatásban. Ráébredtem, hogy más irányban kell elindulni az asztali szerepjátékok megreformálásában. Célom jelenleg egy olyan fantasy brand megalkotása, ami világszerte képes megújítani az asztali szerepjáték szubkultúráját, és szélesebb rétegekhez is eljut, valamint a továbbiakban szeretnék tovább lépni a virtuális és valós világokat összekötő játékok felé .
A játékfejlesztői tapasztalatokat felhasználva, a felépített fantasy brand lehetőségére támaszkodva egyedi gamifikált rendszert szeretnék létrehozni, ami újra összehozza a családot, barátokat, ismerősöket, akár idegeneket is, játékosabbá téve a társas érintkezést, a tanulást, vagy akár az egészséges életmód elősegítője is lehet. A Nemundir világához készült termékek; könyvek, játékok, mobil alkalmazások mind egy nagyobb hálózat részét képezik majd. Az első lépés azonban a már megjelent kiadványok nemzetközi kiadása, és az online szolgáltatások beindítása. Több információ a világról a Nemundir facebook oldalán, vagy a hamarosan induló www.nemundir.com -on lesz elérhető.

i.e_smart_-smarttal (1)