A héten Pozsonyban, az i.e. SMART projekt nemzetközi Campusán vesz részt az az öt fiatal, akik a BVK keretében bekerültek a legjobb pályázók közé. A Campus ideje alatt minden nap bemutatjuk egy résztvevőnket és üzleti ötletét. A mai negyedik bemutatkozó, Kristóf Kitti, a „Kitty-kályha” ötletgazdája.

1

Biztos vagyok benne, hogy mindenki találkozott már olyan cserépkályhával, kandallóval, kemencével, vagy téglakályhával, amelyet meglátva azt gondolta: ez gyönyörű, én is ilyet szeretnék, vagy egyszer nekem is lesz ilyen. A meglátni és megszeretni vagy megálmodni és megépíttetni szóösszetételek tökéletesen kifejezik azt az érzést, ahogy mi emberek viszonyulhatunk kezdetben ahhoz a fűtőberendezéshez, mely a hideg téli napokon megteremti az otthon melegét és a családi együttlét szeretetteljes hangulatát, mindemellett pedig a lakás ékessége is egyben.

Ennek megfelelően vállalkozási ötletem a népi kályhás mesterség XXI. századi körülmények közé adoptált újraélesztését tűzte ki célul, mely a cserépkályha-, téglakályha-, kandalló-, és kemencekészítést, felújítást, tisztítást foglalja magában. Munkám során olyan alkotások készíthetők, melyek alkalmasak mind a népi kultúra formavilágának megőrzésére, így a hagyományos igények kielégítésére, mind pedig a modern, dizájncélokat is szolgáló fogyasztói igények kielégítésére. Cél, hogy a megrendelő számára a funkcionális és az esztétikai szempontok is maximálisan érvényesüljenek. A hagyományos és modern kivitelezésű, helyhez kötött és mobil fűtő- és sütőberendezések készítése mellett belsőépítészeti dekormunkák és grafikus látványtervezés teszik teljeskörűvé szolgáltatási portfóliómat.

i.e_smart_-smarttal (1)