A pozsonyi SMART Campus ötödik bemutatkozója – Kozák János

 

A héten Pozsonyban, az i.e. SMART projekt nemzetközi Campusán vesz részt az az öt fiatal, akik a BVK keretében bekerültek a legjobb pályázók közé. A Campus ideje alatt minden nap bemutatjuk egy résztvevőnket és üzleti ötletét. A mai negyedik bemutatkozó, Kozák János.

Mit gondolsz, ha öt évvel a jövőben járnál, akkor ezt a cikket olvasnád vagy esetleg videón néznéd? Mivel az online videók mennyisége utolérhetetlen tempóban növekszik, érdemes megvizsgálni ezt a kérdést. A Cisco elemzése alapján, 2017-re a videotartalmak fogják kitenni az internetes forgalom 69%-át. A vállalkozások és a fogyasztói befolyásolást kiemelt szempontként
kezelő cégek részéről egyre fontosabb tényezővé válik az olyan technológiákkal készült felvételek készítése és közzététele, melyek az újdonság erejével hatnak, nyomot hagynak a piacot alkotó fogyasztói célcsoport körében.

Látható tehát, hogy az online videotartalmak fogyasztása “exponenciálisan” növekszik napjainkban, a fogyasztói célcsoporthoz viszont a rájuk zúduló információmennyiség miatt csak szűrőkön keresztül jut el. Emiatt lehet, hogy a közölni kívánt tartalmakat valójában átfutják vagy meg sem nézik. Célom kitűnni a tömegből, olyan innovatív eszközök és technológia felhasználásával, amely hasznossága mellett a befogadást is jobban elősegíti.

A slowmotion felvételek rögzítése az újdonság erejével ható látvány mellett az ipar területén is kamatoztatható, például olyan gyártási folyamatok műveleteinek rögzítésére, melyek a minőségbiztosítás területén előrejelzés értékűek, hibadiagnosztizálásra adnak lehetőséget.
1

Az aircam légifelvételek készítése teljesen új perspektívát nyújt a filmkészítés világában, emellett például a kiterjedt területtel rendelkező mezőgazdasági ültetvények megfigyelésére is kiválóan alkalmazható, a betegséggel fertőzött területek megállapítására, a probléma előrejelzésére. A tömegrendezvények élő közvetítésétől kezdve az épületek pontos látványtervein keresztül a levegőből készített felvételekre rengeteg területen igény van.

A timelapse technológia az építkezések, biológiai folyamatok, sportesemények, csillagászati megfigyelések stb. hosszabb távon végbemenő változások meghatározott, befogadásra alkalmas időintervallumba történő tömörítésének eszköze.

Egy olyan céget szeretnék létrehozni, amely timelapse, slow motion és aircam felvételeket készít az ügyfelek igényei szerint. Ezekhez a képrögzítő technológiákhoz jelenleg drága céleszközök szükségesek, amelyek kezelése nem egyszerű feladat. A NEOVISION szolgáltatása új perspektívából készít felvételeket, profi felszereléssel és operatőrökkel, elérhető áron.

i.e_smart_-smarttal (1)