2016. március 13-17. között Tel Avivba utaztak 3. BE SMART startup verseny győztesei a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány munkatársainak kíséretében. A GrantdByMe, a L!ber8 Technology és a COinPay Zrt képviselői nemzetközi befektetők előtt mutatták be projektjeiket.

kiskép
Kovács Marcell prezentációja a L!ber8 képviseletében

Március 14-én a startupok számos, Magyarország Tel Aviv-i Nagykövetsége által szervezett B2B befektetői és üzleti találkozón vettek részt. A cégek a saját igényeiknek megfelelő potenciális partnerekkel találkozhattak.

Március 15-16-án az Axis Tel Aviv konferencián, melyet izraeli startupok nemzetközi befektetők előtti bemutatkozására hoztak létre, a magyar résztvevők külön eseményként mutathatták be cégüket. A rendezvényen több, mint 100 különböző befektető – köztük olyan nagy cégek képviselői, mint a DCM Capital, Global Ventures, Mastercard, Visa, Deutsche Telekom és a Daimler – előtt volt alkalmuk pitchet tartani, majd B2B tárgyalásokat folytatni.

„Az Axis konferencián töltött napok számos vonatkozásban meghatározóak lehetnek a GrantedBy.Me jövője szempontjából. A rendezvény lényegében egy két napig tartó befektetői tárgyalás volt, aminek már a tapasztalati értéke is jelentős. A szervezőknek köszönhetően izgalmas üzleti találkozókon vehettünk részt” – nyilatkozta Németvölgyi Norbert, a GrantedBy.Me alapítója. A BVK 3. BE SMART versenyének győztes startupja már tavaly is elnyerte a zsűri különdíját, az akkor bemutatott prototípustól azóta eljutottak egy piackész 1.0-ás verzióhoz, és meghatározták azt a célpiacot, ahol az első körben értékesíteni kívánnak.

„Folyamatosan keressük az új lehetőségeket, mind disztribúció, mind befektetők, mind egyéb partneri kapcsolatok tekintetében. A BE SMART versenyben kihagyhatatlan lehetőséget láttunk, különösen azért, mert tudtuk, hogy egy Izraelben megvalósított nemzetközi technológia találkozón való részvétel komoly üzleti lehetőségeket jelenthet számunkra” – mondta Kovács Marcell, a versenyen második helyezést elérő L!ber8 Technology üzleti elemzője. A cégnek a konferencián több olyan ígéretes kapcsolatot is sikerült kialakítania, melyek segítségükre lehetnek a nemzetközi piacra lépésben, a befektetőkhöz való eljutásban.

„Profi konferencia, remek szervezés, ténylegesen segítő magyar partnerek a BVK és Magyarország Tel Aviv-i Nagykövetségének részéről. Rengeteg tényleg potens befektető, akik igen nyitottan álltak minden érdeklődőhöz. Igazán úgy érezhettük egy pár napig, hogy a startup-mainstream részesei lehettünk. Jelenleg is folyik a rengeteg ott szerzett kapcsolattal való újbóli kapcsolatfelvétel. Konkrét eredményekről még nem tudok beszámolni, de mindenesetre reményteljes”- nyilatkozta Lőwy András, a harmadik helyezést elérő COinPay vezérigazgatója.

Márki Gábor, külgazdasági attasé, Nagy Dániel és Szolnoki Szabolcs, a BVK munkatársai, Ed Frank, az Axis Tel Aviv alapítója
Márki Gábor, külgazdasági attasé, Nagy Dániel és Szolnoki Szabolcs, a BVK munkatársai, Ed Frank, az Axis Tel Aviv alapítója

Szolnoki Szabolcs, a Budapest Smart Vállalkozói Okospont Hálózat vezetője a BVK egyik képviselőjeként utazott ki a rendezvényre: „Az Axis konferencia kiváló terep a tehetség, az üzleti és menedzsmentbeli tudás, illetve a nemzetközi befektetői források találkozásához. Fontosnak tartom, hogy ezeken a nemzetközi rendezvényeken, a kiutazó magyar startupok támogatása mellett, olyan szakmai tapasztalatokra és tudásra tehetünk szert, amellyel a magyar innovációs ökoszisztéma fejlődését támogatni tudjuk.”

„A rendezvényen potenciális partnerszervezetekkel is sikerült felvennünk kapcsolatot, akikkel a jövőben nemzetközi együttműködés keretében új lehetőségeket teremthetünk a magyar startupok számára” – nyilatkozta Nagy Dániel, a BVK kommunikációs koordinátora, hozzátéve, hogy megtisztelőnek érzi, hogy David Wiernik, az NNG alapító elnöke, Magyarország tiszteletbeli konzulja is fogadta a magyar delegációt.