A think.BDPST-en mutatkoznak be az 5. BE SMART verseny győztesei

 

think.BDPST rendezvény kísérő eseményeként 2017. március 30-31-én megrendezendő Startup Corner-en vehetnek részt a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 5. BE SMART startup versenyén a jövő munkahelyei, a jövő oktatása, egészségügyi innováció és mesterséges intelligencia témában díjat nyert a startupok.

 width=

A startupok kiállítási lehetőséget kapnak, nemzetközi és hazai innovációs szakemberek, befektetők és nagyvállalatok innovációs vezetői előtt pitch session formájában mutatkozhatnak be, valamint a B2B találkozókon vehetnek részt.

Az 5. BE SMART verseny a jövő munkahelyei, a jövő oktatása, egészségügyi innováció és mesterséges intelligencia kategóriáinak győztesei:

Az Aluinvent Zrt. fő profilja új alumínium termékek fejlesztése, anyagtechnológiai és anyagvizsgálati berendezések tervezése és gyártása. A startup innovációja egy szabadalmaztatott alumíniumhabosítási technológia, mely minden alumíniumötvözetre alkalmazható, ezáltal a termékek súlya csökkenthető.  Felhasználható építőipari burkolópanelek, álmennyezet, robbanásvédelmi panelek, autóütközők, autóalkatrészek stb. gyártásánál.

 width=

A Xeropan egy olyan technológia által támogatott, mégis tanárok révén mentorált innovatív tanuló rendszert kínál, mely sokkal hatékonyabbá és gyorsabbá teheti a nyelvtanulás folyamatát. Az applikáció intuitív szórakoztató feladatokkal élvezetes időtöltéssé varázsolja a nyelvtanulást és motivációt nyújt. Az applikáció jelenlegi verziója iOS és Android platformokon érhető el.

A Route4U fejlesztése egy kereshető és tervezhető akadálymentességi térkép, mely az akadálymentesség szintje szerint színezett helyek (kávézó, bolt, gyógyszertár, középület,stb.) mellett, a közösség által automatikusan naprakészen tartható járdaadatokat is tartalmaz. Tömegközlekedési járatinformációk felhasználásával már garantáltan problémamentes háztól-házig navigációt kínál kerekesszékkel, babakocsival közlekedők részére.

A Mindtech fejlesztései a bezártság – szindrómás páciensek kognitív hanyatlásának megakadályozását szolgáló okostelefonos alkalmazások, melyek az interaktív kommunikációt, a szórakozást és a kognitív funkciók fejlesztését teszik lehetővé számukra. Az alkalmazások irányítását a felső végtag mozgását nélkülöző, beszédképtelen betegek pislogással, arcizom mozgással, vertikális szemmozgással végzik, a pislogások detektálásáért egy okostelefonhoz csatlakoztatható Neurosky EEG fejpánt felel.

 width=

A MagikMe speciális játszótéri eszközöket tervez és forgalmaz, melyeken sérült és ép gyerekek közösen, előbbiek kerekesszék nélkül tudnak játszani. A MagikMe célja a kora gyermekkori integráció elősegítése és a többségi társadalom szemléletformálása a sérültekkel kapcsolatosan, ezzel facilitálva a dialógust és együttműködést. A játszótéri eszközök felhasználói a helyi közösségekben élő családok, vevői célcsoportja azonban a játszóterek üzemeltetői és megépítői, valamint értékesítők.

A Puli Space Technologies küldetése egy skálázható (5-25 kg), extrém körülmények között működő, egyedi mobilitással bíró földi és planetáris rover platformkialakítása. Az általuk kínált megoldás egy egyszerű, robusztus, nagyrészt “offtheshelf” részegységekből készített robot, saját fejlesztésű irányítószoftver rendszerrel.

A Stringbike fejlesztése egy mozgássérültek számára használható közlekedési- és rehabilitációs eszköz, melynek láncnélküli, zsinóros hajtástechnológiája, az un. „Push-Pull” handbike toló-húzó mozgással hajtott közlekedési eszközzé alakítja a kerekesszéket. A mozgás szélesebb sérültségi fokkal is használható, kíméletesebb az ízületekhez, az adott izomcsoportok (mell/hát) terhelése széles tartományban egymástól függetlenül állítható.

 width=

A NowTechnologies orvosi és gyógyászati segédeszközök fejlesztésére specializálódott startup. Fő termékük a Gyroset Smart Wheelchair Control System, egy szabadalmaztatott technológián alapuló integrált kerekesszék irányító rendszer, mely egyszerűen testre szabható, „okos” megoldás a kerekesszék vezérlésben. Giroszkópos illetve gyorsulásmérővel ellátott szenzorfúzió segítségével a biztonságos, proporcionális fej-irányítás megoldását nyújtja négy végtag bénultak számára.

A Motiball létrejöttének legfőbb motivációja egy olyan megoldás keresése volt, mely valódi és hatékony eszközt nyújt a stroke és más neurológiai betegség, vagy egyéb egészségügyi probléma okán kialakult mozgásszervi probléma kezelésére.  A piacon fellelhető termékekkel ellentétben ez az eszköz olyan segítséget nyújt a pácienseknek a rehabilitáció során, mely elősegíti motivációjukat, valamint egyszerre fizikai, lelki és szellemi síkon fejleszti őket.

A Rendi egyszerűen felhasználható és folyamatosan optimalizált platformján keresztül a vásárló opciókkal bővíthető, igényeire szabható takarítást tud rendelni. A cég megbízható és megfizethető áron dolgozó takarítókkal áll szerződésben. Az utánkövetés és a minőségbiztosítás érdekében a megrendelő a szolgáltatás teljesítésekor értékeli a takarító munkájának minőségét.