A think.BDPST Start-up Expón mutatkozhatnak be a magyar és a szlovák Be Smart nyertesek

 

2019. február 5-én lezajlott a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) vezetése alatt álló Interreg V-A Slovakia-Hungary Cooperation Program EYES projektjében szlovák és magyar intézmények konzorciuma által speciálisan szlovák és magyar startupok részére szervezett verseny.

 /></figure>
</div><p>A zsűri 3 magyar és 3 szlovák startupok választott ki, akik kiállítói lehetőséget kapnak az április 4-én a Bálnában megrendezésre kerülő <strong>Budapest Startup Fórumon</strong>, amely a <strong><a href=think.BDPST kísérő rendezvénye, valamint kiállíthat és részt vehet versenyzőként a nemzetközi think.BDPST Start-up Expon.

A Budapest Starup Fórumon és a Startup Expón bemutatkozó szlovák és magyar startupok:

Az Agrobotix – Agrocircle fejlesztése egy robotikus rendszer, mely termőföldeken dolgozik, minimális emberi beavatkozással. A gazdaságban szükséges teendők 95%-át robot végzi, az egész rendszer 100% tiszta és zöld technológiára épül, zéró emisszióval. A technológia napelemmel működik és képes nedvességet lecsapolni a levegőből, használatával a termőföld visszanyeri az megújuló képességét.

A Cantwaiter mobil applikációjával megreformálja a vendéglátóipart, segítségével a vendéglátóhelyek hatékonyabbá tudják tenni az asztalszervizt, ezzel időt és pénzt spórolva egy munkaerő hiánnyal küszködő piacon. Jelenleg az app első verziója érhető el, de a startup fontosnak tartja, hogy a partnerei visszajelzései alapján folyamatosan fejlessze termékét, és meghódítsa a nemzetközi piacokat.

 /></figure>
</div><p>Az <strong><a href=Eyerim egy egyszerűen használható, márkás designer szemüvegeket áruló webáruház, amelynek célja, hogy a vásárlók mindent egy helyen megtaláljanak az olyan örök kedvencektől, mint egy Ray-Ban, a független gyártók kézzel készített kollekcióig, funkcionális sporthoz használt kereteken át az extravagáns designer darabokig. A cég 12 országban értékesít, jövőbeni tervei között egy saját márkás designer szemüveg kialakítása szerepel.

A Blue Colibri egy modern belső kommunikációs mobil platform, amely elősegíti a vállalatok számára, hogy elkötelezettebbé tegyék a munkavállalóikat. A platform megoldást nyújt a számítógépes munkaállomással és/vagy email címmel nem rendelkező, különböző helyen dolgozó kollégák azonnali elérésére és visszajelzések gyűjtésére. 

 /></figure>
</div><p>Az <strong><a href=InstantPlace Magyarország első közösségi helyszín- és irodamegosztó portálja, melynek célja, hogy az óra- és napidíjas tárgyalók, workshop helyszínek, rendezvényterek, valamint közösségi irodák kínálatát elérhetővé, összehasonlíthatóvá és akár azonnal foglalhatóvá tegye a potenciális bérlők számára.  A szolgáltatás a bérlők számára ingyenes, a bérbeadók pedig jutalékos és fix havidíjas konstrukció közül választhatnak.

A Bes egy mobil fókuszú applikáció hosszú távú ingatlankiadásra és bérlésre. Mind a bérlő, mind a kiadó számára lefedi az egész folyamatot, a beköltözéstől a lakás menedzseléséig. Míg a jelenlegi applikációk a lakás hirdetésére koncentrálnak, a Bes egy kétoldali platform, mely elősegíti és felgyorsítja a kommunikációt és a menedzsmentet a bérlési folyamat egésze során.

 width=


Note: The project is implemented with the support of the European Regional Development Fund. The information included in this publication does not necessarily reflect the official position of the EU.www.skhu.eu