A varsói Wolves Summit konferenciára látogattak el, a Reaktor Warsow inkubátorházban és a  Campus Warsaw-ban jártak, Magdalena Beauchamp-pal, a Startup Poland operatív vezetőjével konzultáltak és számos B2B találkozón vettek részt a BVK V4 EYES nemzetközi startup versenyének nyertesei október 10-12 között.

  width=

Az augusztusi startup verseny legjobbjai V4 tanulmányi körutat nyertek, melynek első állomása Varsó. Ewa Rekos, a lengyel Demosplay, Peter Plus, a szlovák Feedbacker, Csillik Timur, a magyar Rendi és Michal Prokop, a cseh FactOrEasy képviseletében vettek részt a programokon és a találkozókon.

A BVK munkatársai és startuppereket Dr. Kovács Zsuzsanna Orsolya nagykövet köszöntötte a nagykövetségén megrendezett fogadáson.

A Wolves World Summit két napján a delegáció tagjai előadásokat hallgattak meg, lehetőségük nyílt B2B találkozók szervezésére a rendezvény online platformján, és találkoztak Magdalena Beauchamp-pal, a Startup Poland operatív vezetőjével. Beauchamp a V4 startup ökoszisztémát kutatója, a konferencián előadóként szerepelt.

A harmadik napon a delegáció a Google alapítású Campus Warsaw – ba látogattak el. A szervezet közép-kelet-európai startupoknak rendez versenyeket, melynek díjazottjai akcelerátor programon vehetnek részt.

„A BVK V4 EYES startup versenye a legjobbkor jött nekünk, ugyanis közeli célunk, hogy Magyarország mellett a többi V4 országban is piacra lépjünk. Néhány hónapja már Lengyelországban is elérhető szolgáltatásunk. Piackutatásaink és kezdeti növekedésünk alapján optimisták vagyunk, azonban a következő kritikus feladat, a helyi profi csapat kiépítése. A varsói utazásunk során nagyot léptünk előre ezen a téren, mivel számos B2B találkozón vettünk részt, és olyan helyi vezetőkkel ismerkedtünk meg, akik segítségünkre lehetnek a megfelelő csapattagok megtalálásában. Emellett mély betekintést kaptunk a lengyel startup ökoszisztémába is, előadhattunk a Reaktor Varsó inkubátorházban, és Magdalena Beauchamp-pal, a Startup Poland operatív vezetőjével is alkalmunk nyílt konzultálni” – mondta Csillik Timur, a Rendi CEO-ja és alapítója.

A tanulmányi körút következő állomása október 16-18 között Prága, ahol a Startup World Summit rendezvényen vehetnek részt a delegáció tagjai. Ezután november során kerül sor a pozsonyi utazásra, majd a körút Budapesten, a Startupok Éjszakájával zárul, november 23-án.

A V4 EYES tanulmányutak a Külgazdasági És Külügyminisztérium támogatásával valósultak meg.