Átfogó, közös tervezés kezdődött a Nagykörút jövőjéről

 

Ahogy azt ősz elején a város vezetése bejelentette, idén a városlakókkal és a vállalkozókkal közös gondolkodás és átfogó tervezési folyamat indult a Nagykörút jövőjéről. A Fővárosi Önkormányzat célja egy egészségesebb, biztonságosabb, tisztább és zöldebb, azaz élhetőbb Budapest megvalósítása, melynek egyik fontos helyszíne a Nagykörút. A kezdeményezéshez a BVK is csatlakozik.

 

 width=

 

Előzmények

A Nagykörút fejlesztése túlmutat a közlekedési problémákon, ezért a Fővárosi Önkormányzat a Nagykörút komplex megújítását tervezi. Az újragondolás célja megkopott vonzerejének és presztízsének, kellemes hangulatának helyreállítása. Az élhető és élettel teli Nagykörút kialakítása során az átláthatóság és részvételiség kiemelt prioritást jelent.

Közös érdekünk, hogy a Nagykörút újra olyan hellyé váljon, ahol egyszerre jó lakni, közlekedni, vásárolni, enni-inni, kikapcsolódni, vagy épp boltot üzemeltetni. Ennek átfogó koncepcióját a Fővárosi Önkormányzat szakcégeiből álló tervezőcsapat készíti el. A jövőkép kialakítása során egyaránt számítanak a körúton és a környéken élő emberek, a körúti kereskedők, a közlekedők, a szakmai és civil szervezetek, valamint az érintett kerületi önkormányzatok véleményére is.

Az első online kérdőív október 27-től november 11-ig tartott, melyben több, mint 4200 városlakó mondta el, hogy milyennek képzeli el a Nagykörút jövőjét. Az eredmények ide kattintva érhetőek el.

Bővebb információkért és a projekttel kapcsolatos legfrissebb hírekért keresse fel az Énbudapestem weboldalát!

 

A BVK is csatlakozik

A projekt következő szakaszához a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány is csatlakozik. Hamarosan elindul a nagykörúti vállalkozások igény és vélemény felmérése, honlapunkon pedig elérhetővé válik egy kifejezetten az érintett cégek számára összeállított kérdőív, melyben a BVK a kitöltők tapasztalatait és javaslatait gyűjti össze.

Kísérje figyelemmel legfrissebb híreinket és segítse véleményével a közös tervezés folyamatát!