A European Business Network (EBN) először hozta Budapestre az egyik projektjének zárókonferenciát. 2018. február 6-7. között került megrendezésre a Bioökonómia Hatás 2018 – A biogazdaság vezette intelligens és fenntartható városok című konferencia, a CommBeBiz projekt záróeseménye. 

 width=
Mészáros Mónika Alíz, a BVK nemzetközi projekt menedzsere, Szabó József, a FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, Rhonda Smith, a CommBeBiz projekt koordinátora , Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, Javier Echarri, a European Business and Innovation Network CEO-ja

Budapest, az eseményt vendégül látó város két előadásban mutatkozott be a szakértők előtt.

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke innovációs jógyakorlatokat mutatott be a fővárosból, valamint részletezte, hogy a BVK startup programjai milyen szerepet játszanak a főváros nemzetközi kapcsolatrendszerében.

Szabó József a 150 éves FŐKERT Nonprofit Zrt. vezérigazgatója beszélt arról, hogy társaságuk célja egy élhetőbb, jobb életkörülményeket biztosító, zöldebb Budapest létrehozása és fenntartása. Szakembereik döntő szerepet vállalnak a hazai tudományos kutatásokban és meghatározó szerepük van a kertészeti szakmában. A vezérigazgató a megvalósult smart city projekteket is bemutatta.

 width=
Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke

A BVK 2017. márciusában az üzleti innováció, illetve a startupok területén végzett tevékenységéért, programjaiért elnyerte az EU Business Innovation Centre címet, az Unió e területen elérhető legmagasabb szintű minősítését. Az Európai Bizottság több mint 30 évvel ezelőtt azért hozta létre az EU/BIC minősítési rendszert, hogy az európai régiók gazdasági fejlődését és innovációs potenciálját előmozdítsa. A BVK a minősítés megszerzése után a minősítési eljárást lefolytató European BIC Network (EBN) döntéshozó testületébe is be tudott kerülni, így a következő három évben a BVK képviseli Magyarországot az Európai Bizottság Üzleti és Innovációs Hálózatának igazgatóságában.