Be Smart – az új generáció vállalkozásai konferencia

 

„Be SMART – az új generáció vállalkozásai” címmel szervezett konferenciát a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány a Budapest Smart Pont (Vállalkozói Okospont) első születésnapja alkalmából 2014. november 20-án, mely egyben  6 ország részvételével zajló i.e. SMART euórpai uniós projekt zárókonferenciája is volt.

A kreativitás és az innováció számára kedvező környezet kialakítása hazánk és az Európai Unió versenyképességének növeléséhez elengedhetetlen. Ezért tűzte ki céljául a 6 ország – Ausztria, Olaszország, Németország, Szlovákia, Csehország és Magyarország – részvételével zajló i.e. SMART Európai Uniós projekt az innovatív és kreatív vállalkozások, elsősorban a kreatív iparág, a zöld gazdaság és az infokommunikációs ágazat, működési környezetének fejlesztését, az e téren működő kkv-k piaci helyzetének előmozdítását.

Képgalériáért kattintson a képre!
Képgalériáért kattintson a képre!

„Magyarországon, az Európai Unió legtöbb országában és az Európai Unió átlagában is, az önfoglalkoztató vállalkozók – azaz a kis- és mikrovállalkozók – között a 40 év alattiak aránya rohamosan csökkent. 2004-ben még 40% körüli volt a magyar arány is, most már 32-33%.” – mondta el a konferencián Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központ kuratóriumi elnöke.

Ezen tendencia orvoslására jött létre az i.e. Smart projekt, melynek célcsoportját azon 35 év alatti fiatalok képezték, akik vállalkozási ötlettel, vagy már létező vállalkozással rendelkeznek, lehetőleg a fenti három területen. A program keretében nyílt meg Budapesten az első Smart Pont, azaz Vállalkozói Okospont egy évvel ezelőtt, 2013. november 25.-én, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány székhelyén, ahol klubestek, hagyományos vállalkozói és SMART képzések, tréningek, kapcsolatépítő események, valamint tanácsadások segítik a fiatal vállalkozókat az ötlet megszületésétől a vállalkozás kezdő lépéseinek megtételéig.

Képgalériáért kattintson a képre!
Képgalériáért kattintson a képre!

„Ez az ügy nem szól másról, mint az innovációról, mobilizációról a fiatal vállalkozások szempontjából, ami a garanciája lehet annak, hogy a magyar gazdaság folyamatosan növekvő pályán marad – hangsúlyozta Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára. – Az innováció azért is megkerülhetetlen, mert azt látjuk, hogy érdekes foylamatok zajlanak a vilgában társadalmilag, politikailag, gazdaságilag s erre csak olyan fiatal vállalkozók tudnak hatékony válaszokat adni, akik látják ezeket a folyamatokat, értik a kormányzati szándékokat és azzal együttműködve tudják a saját rendszereiket működtetni.”

Képgalériáért kattintson a képre!
Képgalériáért kattintson a képre!

A konferencia résztvevői vállalkozásfejlesztési, foglalkozástatás-politikai aktualitásokról és a következő időszak pályázati lehetőségeiről hallgathatnak meg előadásokat, valamint példaértékű vállalkozókkal és szakemberekkel szervezett szakmai kerekasztal beszélgetéseket. a projekt keretében szervezett Be Smart Üzleti Verseny díjait.

 

Smart_GEW_logo_felirattal