Be Smart Workshop: Mit kell tudni a májusban életbe lépő adatvédelmi rendelettel kapcsolatos tennivalókról? – 2018. február 8.

 

2018. május 25. Egy határidő, amely mindenki számára meghatározó az adatvédelem szempontjából. Vagy azért mert adatkezelő, vagy azért, mert az adatait kezelik. Tudjon meg mindent az Európai Unió adatvédelmi rendeletében foglaltakról és az ahhoz kapcsolódó konkrét teendőkről. 

 width=

Tematika: 

Milyen tárgykörben alkalmazandó a GDPRaz Európai Unió adatvédelmi rendelete?

Kikre vonatkozik? Mi minősül személyes adatkezelésnek?

Milyen feladatok elvégzésére lesz szükség 2018. május 25-ig, valamint az azt követő időszakban a személyes adatok kezelésével kapcsolatban?

Miért van szükség a rendeletre? Hogyan biztosítja a rendelet az információs önrendelkezést?

Miért kell alaposan megismerni a törvényt? Milyen következményekkel járhat a személyes adatok hanyag kezelése vagy azokkal való szándékos visszaélés?

 

Időpont: 2018. február 8. csütörtök 16:00-18:00

Helyszín: Bálna Budapest rendezvényközpont (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.), III. em.

Előadó: Gáspár Rudolf

Együttműködő partnerek: – Suprex Kft., Good View Kft.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött:

A regisztráció lezárult!

Előadó:

Gáspár Rudolf

Adatvédelmi és információbiztonsági szakértő, etikus hacker, vezető auditor, volt hivatásos katona. Információbiztonsággal húsz éve, adatvédelemmel a magyarországi kezdetektől, az első adatvédelmi törvény megjelenése óta foglalkozik. Tapasztalatokat szerzett a szövetségi információvédelmi rendszerek (NATO, EU) működtetésében, az elmúlt évek során fokozatosan átalakuló hazai információbiztonsági szabályrendszerek, a releváns nemzetközi szabványok alkalmazásában.

A Honvédelmi Minisztériumban, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumban, majd a Belügyminisztériumban 12 évig, az önkormányzati szektorban 6 évig információ- és adatvédelmi munkaköröket látott el. A személyes adatok védelme és a közérdekű adatok nyilvánosságának biztosítása mellett, hatósági feladatkörben, a minősített adatok elektronikus kezelését felügyelte.

Két éve független szakértő, jelenleg a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság szerződött partnere.