Idén tavasszal a Cities Today szaklap szerkesztői választották be a magyar fővárost Európa és a Közel-Kelet leginnovatívabb városai közé.

Az innováció már nem csupán a vállalatok vagy a kutatóintézetek belügye. Ezt jól mutatja az a trend is, hogy egyre több nemzetközi rendezvény – például az ENSZ turisztikai konferenciája vagy a Cannes-i MIPIM ingatlankonferencia – aktuális tematikáját az újítások adják.

Az idei MIPIM-en mutatták be a vezető nemzetközi városfejlesztési magazin, a Cities Today és az Impact Hub globális társadalmi vállalkozói mozgalom közös kiadványát, mely a The World’s Leading Innovation Cities (A világ leginnovatívabb városai) címet viseli, és elsősorban startupok és kisvállalkozások számára mutatja be az egyes helyszíneket. A projektben a 100 leginnovatívabb várost választották ki, az elsőként megjelent kötet az európai és közel-keleti helyszíneket sorolja fel – 34 európai város mellett Dubait és Tel Avivot. Közép-Kelet-Európából – Bécs, Prága, Brno, Krakkó és Varsó mellett – Budapest is helyet kapott a listán.

 width=

A Cities Today kötetet összeállító kutatócsapata olyan tényezőket tartott szem előtt, mint a szélessávú internet sebessége és lefedettsége, a helyi és nemzetközi utazási összeköttetések, a felsőoktatásban tanulók száma, az irodabérleti díjak és a coworking irodák elérhetősége, a startupoknak nyújtott városi támogatás, valamint a befektetésekhez és akcelerátorokhoz való hozzáférés, és ennek támogatottsága. Nagy öröm számunkra, hogy a 4G hálózat elterjedtsége vagy a Budapest Airport legjobb kelet-európai repülőtér díja mellett a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány rendezvényei, startup-delegációi és mikrohitel-programja, valamint partnereink, köztük a H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központ támogató programjai is hozzájárultak ahhoz, hogy fővárosunk helyet kapjon ebben a rangsorban.