Budapest Nő címmel rendezett konferenciát Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozatának keretében a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) 2018. március 6-án a Bálnában.

A konferenciáról készült videó megtekintéséhez kattintson a képre!

  width=

Dr. Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese megnyitó beszédében hangsúlyozta a nők meghatározó szerepét a főváros gazdasági növekedésében és az innováció területén.

2017-ben először emelkedett 2 millió fölé a női foglalkoztatottak száma éves átlagban hazánkban. A nők munkája az üzleti innováció terén komolyan hozzájárul a főváros versenyképességének növeléséhez. A BVK törekszik a legjobb fővárosi startupok jógyakorlatait minél szélesebb körben bemutatni – Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

Pomázi Gyula, az NGM helyettes államtitkára a következő 3-7 évre vonatkozóan célként jelölte meg az innováció térnyerését az üzleti modellekben, a kkv-k megerősítését, és a magyar vállalkozások helyének biztosítását a nemzetközi értékláncokban.

Dunai Mónika, az Országgyűlés Kulturális bizottsága Női méltóságért albizottságának elnöke elmondta, hogy az elmúlt 3 évben hazánkban csökkent a legnagyobb mértékben a bérkülönbség a férfiak és a nők között. 2012 óta a bérkülönbség 20,1 %-ról 14%-ra mérséklődött, ami már az uniós átlagnál jóval alacsonyabb.

A rendezvényen átadásra kerültek a BVK 7. Be Smart versenyének Női startupper különdíjai is.

A rendezvénysorozat fővédnökei Tarlós István, Budapest Főváros főpolgármestere és Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter.