Második alkalommal rendezték meg idén a Budapest-Vienna Interurban 2.0 konferenciát, mely a smart city témával foglalkozó budapesti és bécsi startupoknak, befektetőknek, szakembereknek és önkormányzatoknak ad lehetőséget kapcsolatépítésre és együttműködések kialakítására. A konferencián bemutatkozott a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és három mentorált startupja is.

Budapest-Vienna-Interurban_csoportkép
Csukás László, a GrantedBy.Me képviselője, Kardos Bálint, a Motiball képviselője, Dr. Perényi János, Magyarország bécsi nagykövete, Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke, Dr. Pálinkás József, az NKFIH elnöke, Mátyás Bence, a JokerTao képviselője

A konferencia résztvevőit Dr. Perényi János, Magyarország bécsi nagykövete köszöntötte, majd Dr. Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke mondott nyitóbeszédet. Az előadásokat követő szekciókban Szolnoki Szabolcs, a BVK Smart Pont Hálózat vezetője mutatta be a Közalapítvány tevékenységét és a fővárosi startupok, valamint mikro-, kis- és középvállalkozások számára kifejlesztett BVK Smart Programot.

A rendezvény partnereinek, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványnak, a Design Terminálnak és a Magyar Nemzeti Kereskedőháznak köszönhetően 12 magyar startup is kiállított konferencián. Közülük öt pitch verseny keretében mutatta be üzleti ötletét az osztrák-magyar szakmai zsűri előtt.

A BVK által mentorált startupok közül a GrantedBy.Me, a JokerTao és a Motiball vett részt a rendezvényen, az előbbi két startup pitchet is tartott.

Az idei BE SMART verseny győztese, a GrantedBy.Me, a cég szoftvere a tradicionális online bejelentkezést reformálja meg. Egy mobilalkalmazással, és egy szolgáltatással leváltja a felhasználónév/ jelszó párost úgy, hogy közben egyszerűbbé és biztonságosabbá teszi az azonosítás folyamatát.

Budapest-Vienna-Interurban_Joker-Tao-pitch

A Joker Tao, a 2. BE SMART verseny harmadik helyezettje egy olyan keretrendszer fejlesztésével foglalkozik, amely átjárhatóságot biztosít az SQL és a NoSQL alapú adatbázisok között, jelentős erőforrásokat spórolva ezzel a nagy adatbázisokkal dolgozó vállalatok számára.

A Motiball 2015-ben egészségrehabilitációs innovációáért különdíjat nyert a BVK BE SMART versenyén, a cég a stroke utáni rehabilitációban segítséget nyújtó eszköz fejlesztésével foglalkozik.

A konferencián rendezett pitch versenyen különdíjat nyert a Design Terminal mentoráltjaként részt vevő MagikMe csapata, akiket a BVK 2016-os BE SMART versenyén társadalmi innovációért különdíjban részesített a zsűri. A MagikMe olyan speciális játszótéri eszközöket fejleszt és forgalmaz, melyeken sérült és ép gyerekek közösen tudnak játszani.