Családbarát vállalat pályázat – Regisztráció június 20-ig

 

A Három Királyfi Három Királylány Mozgalom 2014-ben is meghirdeti a vállalatok számára alapított Családbarát Vállalat pályázatát. A Mozgalom célja, hogy szülessenek meg a kívánt gyermekek. A családbarát szemléletre a munkáltatók is figyeljenek oda, ez legyen érték a vállalatok számára, építsék be ezt is a CSR stratégiájukba. A jó gyakorlatokat ismerjék meg minél többen, a nyertesek példáját kövessék mások is. Keressük az olyan vállalati példákat, melyek megfelelő vezetői szemlélettel támogatják a gyermekvállalást.

A Mozgalom a Díjat olyan vállalatok számára adományozza, akik családbarát, munka-magánélet egyensúlyát támogató működésükkel hozzájárulnak a társadalom családbarát szemléletének erősítéséhez, a gyermekvállalás támogatásához.
A pályázatot három kategóriában hirdetjük ki: nagy-, közepes-, és kisvállalatok számára.
Az értékelés során az alábbi szempontokat vesszük elsősorban figyelembe:
Van-e a vállalatnak családbarát stratégiája, van-e kismama programja, mik az elemei? Ha tipikusan férfi munkavállalók dolgoznak a vállalatnál, van-e számukra valamilyen vállalati gondoskodás gyermek születése idején?
Hogyan viszonyul a vállalat a kisgyermekes munkavállalókhoz, a gyermekek vállaláshoz?
Vannak-e a vállalatnál atipikus/rugalmas munkavégzési formák? Kik vehetik/veszik igénybe?
Vannak-e a vállalatnak jellemző szokásai, hagyományai a családok támogatására?
Milyen jövőre vonatkozó terveik, céljaik vannak a családbarát működés kapcsán? (felelős vállalati működés a belső állomány és/vagy külső célcsoportok felé, mely tevékenység fókusza összhangban áll a családbarát szemlélettel)
Kérünk, fotókat esetleg kisfilmet is a vállalat életéből, családbarát gyakorlatáról!
Regisztráció: 2014. június 20-ig a balansz@haromkiralyfi.hu e-mail címen. – A regisztrációt követően részletes kiírást, és az egyes elemek súlyozását megküldjük a jelentkezők számára.
Pályázat beadási határideje: 2014. szeptember 15.

Az anyagot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom munka-magánélet egyensúlyával foglalkozó, tematikus honlapján lehet majd feltölteni:http://www.balansz.info/

A Díj átadására a Mozgalom őszi Munka-Család egyensúly konferenciáján kerül sor.

Timbókovics Alexandra

Prime Time Communications

H-1022 Budapest, Alsó-Törökvész út 9.

+36 1 336 08 40

+36 30 206 4996