A Tungsram-csoport és az iLex Systems Zrt. együttműködésével a kis- és középvállalatok számára hasznos szolgáltatásokat nyújtó digitális piactér született.

 width=

Stukovszky Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszteri főtanácsadója a piactér indulását bejelentő eseményt megnyitva az együttműködések fontosságát hangsúlyozta. „A nagy találkozásokból születhetnek különleges dolgok” – fogalmazott, és bátorította a nagyobb, rutinosabb cégeket, hogy kisebb, innovatív partnerekkel működjenek együtt. A kisvállalkozásoknál a tudás, inspiráció és kapcsolati tőke hármasából legalább az egyik rendszerint hiányzik, ezt pótolhatják a partnerségek.

A Tungsram Innovation Marketplace névre keresztelt piactér megoldásait dr. Ritter Mariann, az iLex jogi startup alapítója és Pongrácz Ferenc, a Tungsram innovációs igazgatója mutatta be. A felületen mesterséges intelligencia alapú virtuális asszisztens segítségével vehetők igénybe a Tungsram-csoport és partnereinek szolgáltatásai, mint az iLex ügyvédkereső és iratminták, tanácsadás, képzések, laborkapacitás, forrásmenedzsement és pályázatírás, valamint a prototípusgyártás. A projekt hangsúlyozottan kísérleti jelleggel indult el, egyik első eredménye pedig a Tungsram által gyártott Infratrainer edzőeszköz, amelynek nemzetközi piacra vitelében is segítséget nyújt a nagyvállalat.

 width=

A bejelentést követően nem csupán az Infratrainert, de a Tungsram egyéb, különböző partnerekkel fejlesztett innovatív megoldásait is meg lehetett tekinteni, köztük a számos szolgáltatást integráló okosotthon- és okosváros-megoldásokat, valamint a programozható fényforrásokkal, talaj és napfény nélkül működő hidropóniás növénytermesztő szekrényt.

 width=