Klein Marianna igazgatót arról kérdeztük, milyen céllal jött létre az RV17 – Rákosmenti Vállalkozásfejlesztési Iroda, és milyenek az első év tapasztalatai.

 width=

Az RV17 annak köszönhetően jött létre, hogy az önkormányzat feltérképezte, hogy a viszonylag nagy lélekszámú kerületben hiányzik a helyi vállalkozókat támogató szolgáltatás. Októberben volt egy éves az iroda, és a tapasztalataink szerint meglepően rövid idő alatt sikerült elérni az ügyfeleket, felmérni, mi érdekli őket, és megismertetni velük a szolgáltatásainkat. Már fél év elteltével voltak visszatérő ügyfeleink, és a rendszeres rendezvényeink is jelentős érdeklődés mellett zajlanak.

Munkánk során egyrészt a már itt működő vállalkozókat segítjük információkkal és szolgáltatásokkal, másrészt azt is próbáljuk elősegíteni, hogy minél több új vállalkozás induljon a kerületben. Sajátos célcsoportként a gyermekgondozásból visszatérő édesanyákra fókuszál a Startup Mami tréning, de a középiskolásoknak is egyedi módszerekkel igyekszünk bemutatni a vállalkozói életformát. Összetett szolgáltatást kínálunk, amely tanácsadást, workshopokat, tréningeket, üzleti klubot foglal magában, de inkubációs házként a kapcsolati háló kiépülését is támogatjuk. A coworking irodatér pedig a belvárosban már elterjedt újszerű szemléletet és munkamódszereket hozza el Rákosmentére. Önkormányzati fenntartású intézmény lévén, az iroda kínálta szolgáltatásokat igen kedvező díjak mellett tudjuk biztosítani.

Munkánk során nagyon fontos együttműködő partnerre találtunk a BVK-ban, akik rendszeresen jelen vannak a rendezvényeinken, ismertetik a vállalkozókkal a hitellehetőségeket, és sokat hozzátesznek ahhoz, hogy a hozzánk betérők jól informáltak legyenek.