2018. szeptember 10-13. között a BVK partnere, a Semmelweis Egyetem töltötte be az EIT Health Okos Öregedés Tábornak házigazdájának szerepét. A Tábor olyan résztvevőket fogott össze, akik időseknek szóló terméket vagy szolgáltatást kívánnak piacra vinni, hogy elősegítsék Európa okos öregedését. A program létjogosultságát megalapozza, hogy Európa egy érett társadalom, és az egész kontinens öregszik.

 width=

A program négy hét képzés után 4 hét validációt tartalmaz. A résztvevő csapatok megoldásai az 50+ korosztályt célozzák, és az idősek életét segítik medtech, biotech és digitális egészségügyi területi vívmányokkal. A szolgáltatások és termékek az alábbi területeket célozzák: egészségügyi öngondoskodás, életmódváltás, funkcióvesztések áthidalása és krónikus betegségek kezelése és gyógyítása.

A Semmelweis Egyetem volt a második hét házigazdája, a rendezvénynek a H13 inkubációs központ adott helyet az Egyetemmel kötött partnerség keretén belül. A Semmelweis Innovációs Igazgatósága és az Egészségügyi Menedzser Képző Központ valamint a Demola Budapest menedzselte a szervezési és szakmai programot, melyet külső előadók színesítettek.

A további heteket az alábbi EIT Health partnerek szervezik: Delft University of Technology – TU Delft, Medical University of Łódź, Medical Valley European Metropolitan Region Nuremberg, Technical University of Denmark – DTU, Trinity College Dublin.

A csapatok visszatérnek még Budapestre egy validációs hétre októberben.