Delegációt fogadott Budapest Főváros Önkormányzata Észak-Írországból a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány szakértői részvételével.

2015. március 24-én polgármesteri delegáció érkezett a Városházára. A delegáció Lisburn városából (Észak-Írország) érkezett, tagjai Andrew Ewing polgármester, Allan Ewart, a lisburni Gazdaságfejlesztési Bizottság elnöke, Jim Dillon, a lisburni Gazdaságfejlesztési Bizottság alelnöke és Hazel King gazdaságfejlesztésért felelős tanácsadó voltak.

A delegáció négy területtel kapcsolatban hallgatott eladásokat a Főváros szervezeteitől a turisztikai fejlesztésektől a városfejlesztési projekteken át az üzletfejlesztés és vállalkozásfejlesztés támogatásáig.

A vállalkozásfejlesztés jó gyakorlataként a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány munkatársa mutatta be a szervezet finanszírozási és innovatív vállalkozásfejlesztési tevékenységét, továbbá együttműködést kezdeményezett a Lisburn Városi Tanácsának Gazdaságfejlesztési Osztályával (Lisburn City Council – Economic Development Unit).

WP_20150324_002