Faun Project

 

Egy kedvező együttállás hozta létre a Faun Project-et, ahol a tagok bár haladnak a maguk útján, mégis a Faun a metszéspont, a szerelemgyerek.

Faun-projekt-csoportkép

Alapítva: 2010

Tevékenység: longboard-készítő manufaktúra /

Web: www.faunproject.com

Hullámon, havon, betonon, bármin

„Mindnyájunknak kicsit más a története, a háttér viszont egyező, a deszkák iránti vonzalom” – kezdte Fenyvesi Zsófi, a Faun Project deszkadizájnere. „Hullámon, havon, betonon, bármin. A Faun project egy kedvező együttállásból jött létre: Gábor, Levente és Zoli gyerekkori barátok és alkotótársak, én később kapcsolódtam a történetükhöz, mégis így született meg az, ami ma a Faun Project.” A Faun Project alkotói mindannyian haladnak a maguk útján, mégis ahogy mondják, a Faun a metszéspont. Alkotás közben a sok természetben eltöltött idő, a kalandok, utazások, történetek, fényképezés, barátok, zene, motorok és titkok inspirálják a tagokat, akiknek a Faun a szerelemgyerek, ahol adott a szabad alkotókedv kiélésének a lehetősége. „Ez adja a varázsát. A kis darabszám, az egyedi gyártási folyamat. Tudjuk, melyik deszkánk kié lett, mindnek lett egy története, és mi ismerjük ezeket a történeteket, ami jó érzés.”

Tervezni a legizgalmasabb

A tervezési folyamat talán a legizgalmasabb és legélvezetesebb a tagok szerint, mert ahogy mondják, itt csapnak össze indulatok, érzelmek, vélemények, ennek ellenére mégis lesz valamilyen megegyezés. „Azt hiszem, hogy az inspiráció a csapatunkban hasonló tőről fakad, ízlésbeli kérdésekben sosem vitatkozunk. A csapatban Zsófi szerint mindenki erős jellem, így van elég feladatunk egymással. emellett komoly kihívást jelent a hektikus időbeosztás összehangolása, ami komoly egyeztetést igényel.

Faun_deszkak

Lelkesedés, idő, energia

Az arts and crafts világban való sikerességhez a Faun Project szerint leginkább lelkesedésre, rengeteg időre és még több befektetett energiára van szükség. Sok hazai arts and crafts képviselő szerint vállalkozói szemléletre és tudatos építkezésre van szükség egy kezdő vállalkozónak, a Faun Project tagjai azt tanácsolják, hogy akik belevágnak, ne foglalkozzanak a vállalkozói szemlélettel az elején. „Tegyenek meg mindent a siker érdekében, amit tudnak, ne sajnáljanak a project-től semmit. Ha jó, amit csinálnak, előbb-utóbb felkelti mások figyelmét és lesz közönsége. ezen a ponton pedig bízzanak meg egy hozzáértőt a project üzleti részével” – mondják.

Amit el tudsz képzelni, az megvalósítható

A csapat tagjai szeretnék, hogy megismerjék a Faun Project-et külföldön is, de úgy látják, hogy ehhez még sok és következetes munka szükséges. „Ezen dolgozunk jelenleg. Hiszünk abban, hogy amit el tudunk képzelni, azt meg is tudjuk valósítani.”


Faun Project

Since: 2010

Activity: longboard manufacturing

Web: www.faunproject.com

The Faun Project is the result of a favourable constellation. Its members are good friends, going their own ways, still longboard manufacturing is the intersection and Faun project is the love-child.”