Vállalkozásfejlesztésről, üzleti innovációról és a startupok világáról szólnak a következő hetek a Bálnában – kaptuk a tájékoztatást a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítványtól (BVK) annak apropóján, hogy elkezdődött a BVK Smart Hetek a Bálnában programsorozata, melynek fővédnöke Tarlós István, Budapest főpolgármestere.

 width=
BVK Smart Hetek a Bálnában: ingyenes szakmai előadások, workshopok és startup rendezvények

A rendezvények vállalkozások, startupok nemzetközi piacra lépésének lehetőségeivel foglalkoznak, gyakorlati tippeket szolgáltatnak a KKV-k kommunikációjával, adózásával, a szellemi tulajdon védelmével kapcsolatban. Előadásokat, workshopokat tartanak a fővárosi startup ökoszisztéma képviselői, innovációs és kommunikációs szakértők, sikeres hazai divatipari vállalkozók.

A BVK, mint akkreditált European Business and Innovation Centre, illetve az egyetlen olyan szervezet, amelyet a főváros közgyűlése budapesti KKV-k fejlesztése céljából hozott létre, küldetésének tekinti hozzájárulni az életképes vállalkozások piaci igényeknek megfelelő fejlődéséhez, bővüléséhez, ezáltal a fővárosi munkahelyek megtartásához és újak létrehozásához, így Budapest gazdaságának élénkítéséhez – nyilatkozta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke. A BVK hozzájárul Budapest Munkahelyteremtési és Gazdaságélénkítési Stratégiájának megvalósulásához, melynek célja, hogy Budapest 15 éven belül Közép-Európa vezető gazdasági térségévé váljon.

Forrás: Figyelő