A Flatlab név hónapokig tartó közös ötletelés eredményeképpen akkor született meg, amikor a tagok rájöttek, hogy semmi más nem kell a jó névhez, mint elmondani, hogy kik is ők: tervezői laboratórium egy nagy lakásban.

Flatlab-csoportkép

 Alapítva:2011

Tevékenység: a lakásműhelyben fiatal tervezők kész munkáiba és munkafolyamataiba tekinthetnek be

Web: www.flatlab.hu

Kell egy közös hely

„Ugyan sokfelől jöttünk, de egy szempontból ugyanott álltunk 2011 nyarán: kellett egy munkahely, ahova bemegyünk reggel, egy iroda, ahol a megrendelőkkel találkozunk, egy bemutatóterem, ahol a vásárlóknak bemutathatjuk a termékeket, és egy közös hely, ahol inspiráljuk egymást” – vallják a Flatlab tagjai. Gyorsan rájöttek, hogy ez az egyetlen forma, ami mindezt kellemes környezetben és költséghatékonyan ötvözi. Emellett azt is állítják: nagyságrendekkel jobb együtt, mint egyedül. „Inspiráló a saját munkafázisokból kiszakadva a másik munkájával foglalkozni egy kicsit, óriási erőt ad közösen éjszakázni, mindig van kitől jó tanácsot kérni, és van kinek adni” – mesélnek erről a Flatlabesek. Sokat segít ebben, hogy a tagok nagyrészt már ismerték egymást barátilag, szakmailag, és mind a mai napig alapvetően fontosnak tartják, hogy ne csak emberileg, de szakmailag is felnézzenek azokra, akikkel együtt dolgoznak.

Flatlab_Budapest_ph_credit_Balazs_Glodi_1

Mind mások vagyunk, de vannak közös pontjaink

A Flatlabeseknek fontos ez a város, mint személyes tér. Van, akit az építészete, van, akit a terei, és van, akit a legendái inspirálnak, de ahogy mondják: a maguk módján mindanynyian formálják kicsit. A csapat tagjai abban mind egyetértenek, hogy legjobban ötletelni szeretnek, aztán meg természetesen a kész terméket látni használat közben. A hazai arts and crafts szakmában szükséges sikerességhez vezető út szerintük elhivatottsággal, szerencsével, és nagyon sok munkával van kikövezve. A további terveik közt pedig mi más is szerepelne, mint hogy növeljék a lakást, és új emberekkel bővítsék a csapatot. „Szeretnénk több időt szentelni a tervezésnek, és kevesebbet a szervezésnek.”


Flatlab

Since: 2011

Activity: the flat laboratory gives an insight in the works and creation processes of young designers

Web: www.flatlab.hu

It is important to tell who we are and what we do. This is a designer’s laboratory in a huge apartment, a common space where we inspire each other.