Immár harmadik alkalommal utaztak ki fővárosi startupok Magyarország Izraeli Nagykövetségének meghívására Tel Avivba, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) szervezésében szeptember 4-8 között. A startupok amellett, hogy kiállítóként jelennek meg Digital Life Design Fesztiválon, világ egyik legjelentősebb startup eseményén, számos üzleti, szakmai és B2B találkozón vesznek részt.

 width=

A Mindtech, a Route4U és a DroneIQ növekedési fázisban vannak, a befektetők mellett nagyon hangsúlyos számukra felhasználók és üzleti kapcsolatok felkutatása, melyre kiváló alkalmat ad a Budapest Főváros és az Nemzetgazdasági Minisztérium által támogatott üzleti út.  A BVK startup versenyeinek győztesei már sok helyen bizonyítottak. A Route4U májusban a BVK egyik delegáltjaként kiállított a dublini Future Scope rendezvényen, a nyár folyamán a Közalapítvány támogatásával pedig részt vett a Smart Dublin által szervezett Wayfinding Challange versenyen, ahol a bekerült a nyertesek közé. A Mindtech megnyerte a düsseldorfban júniusban lezajlott Be Smart! Hungarian E-Health Day versenyét. A DroneIQ ötlet fejlesztését az induláskor a Startup Chile is támogatta.

A magyar standot a DLD Fesztiválon 2017 szeptember 6-án, 10 órakor nyitotta meg Nagy Andor, Magyarország Izraeli nagykövete és Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

 width=

Büszke vagyok arra, hogy magyar nagykövetként már harmadszorra szervezünk magyar standot a DLD Fesztiválon, és nagyon jó az együttműködésünk a fővárossal és a BVK-val. A startup világban tevékenykedők számára Izraelbe azért fontos eljönni, mert a high tech és cyber világban Izrael az ötödik hely áll, és a Szilícium-völgy után a második legjelentősebb high tech és startup ökoszisztémával rendelkezik. Egyedül Izraelnek a Nasdaq-on, a new yorki technológiai tőzsdén több technológiai cége van, mint az EU-nak, Japánnak, Kínának és Dél-Koreának együttvéve – emelte ki Nagy Andor.

Nagy örömet jelent számunkra, hogy a világ egyik startup fellegvárában lehetünk ismét jelen, és három kiváló fővárosi startupnak biztosíthatunk bemutatkozási lehetőséget. Budapest régiója magasan az uniós átlag feletti a regionális versenyképességi index által mért innováció tekintetében, ez kitűnő alapot biztosít a startupok számára – emelte ki Szalai Piroska.

 width=

A fővárosi delegáció látogatásának megvalósításához a KKM Tudománydiplomáciai Főosztály és a KKM Magyarország 2017-18. évi V4 Elnökségének Lebonyolításáért Felelős Miniszteri Biztos Titkársága is támogatást nyújtott.