Két éve, hogy Katona Barbara és Hegedűs Anna potenciális műhely után kutatva a Heinrich ház második szintjén elterülő szobasokaságon sétált keresztül. Meglátták ebben egy élettel teli, barátságos alkotói szint kialakításának lehetőségét, és szerencsére megragadták ezt.

Heinrich-csoportkep

Alapítva: 2012

Tevékenység: művészeti és kulturális

Web: www.facebook.com/ HEINRICH.alkotoiszint

Függetlenül az időtől

A Heinrich Alkotói Szint, a Heinrich épületegyüttesről kapta nevét, ami a város egykori legnagyobb vaskereskedő dinasztiájának neve volt. „Evidensnek tűnt, hogy megtartjuk. Az meg már az élet humorérzékén múlt, hogy egy olyan szint, ahol túlnyomó részben lányok alkotnak, egy férfiról kapta nevét.” Miből áll az alkotói szint? Divattervezők, festők, formatervezők, fotósok, grafikusok, ötvösök, textiltervezők műhelyei foglalnak itt helyet. Mindenkinek megvan a saját, személyes tere, ahol időtől függetlenül szabadon dolgozhat. A légkör barátságos, bármikor át lehet ugrani a másikhoz egy inspiráló beszélgetésre. Az alkotók száma már meghaladja a 30-at is, és a tervezői gondolkodás széles skálájával találkozik itt az ember.

Pozitív hatással lenni egymásra

„A Heinrich Alkotói Szint nem egy brand. Inkább híd az alkotók és vásárlók között, ahol nemcsak más művészeket látunk szívesen, hanem a művészet és a kézzel készült minőségi tárgyak iránt érdeklődőket egyaránt.” A tagok szerint a sokféle területen alkotó emberek pozitív hatással vannak egymásra, segítik egymást. Sokszor dolgoznak együtt egy-egy projekten vagy más formában, akár hosszú távon is. A hangulat baráti, mindenki nyitott egy beszélgetésre, legyen az magánéleti vagy szakmai.

Heinrich_kepeslapok_webre-6

Sokszínűség és az alkotás szabadsága

Hogy mi tehet egy arts and crafts vállalkozást sikeressé? Az itt alkotók és dolgozók szerint kell egy nagy kanál lelkesedés, kitartás, és elengedhetetlen a széles látókörűség, de nincs biztos recept a sikerre. A csapat tagjai is sokszor ütköznek akadályokba, ilyenkor, ahogy mondják, „megállunk, elemezzük és értelmezzük az adott problémákat, és igyekszünk utána a sikeres megoldásra koncentrálni. „A Heinrich Alkotói Szint egy fizikai tér, aminek előnye a sokszínűség és szabad alkotás” – vallják a tagok. A szinten egyaránt dolgoznak diákok és kizárólag a szakmából élők. „Ettől friss és vibráló a légkör. A sokféle törekvésből adódóan nem lehet brandként építeni, ennek ellenére a terveik közt szerepel egy olyan brand létrehozása, mely minőségi termékeket, márkákat fog össze, és egy nívós gyűjtőnévként tud helytállni a hazai, és akár nemzetközi piacon is.”


Heinrich Design Level 

Since: 2012

Activity: artistic and cultural

Web: www.facebook.com/ HEINRICH.alkotoiszint

Workshops of stylists, painters, product designers, photographers, graphic artists, goldsmiths and textile designers are to be found here. Everybody owns a private space, where they are free to work with no time-restrictions.